Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Από ερωμένη του Κάρολου βασίλισσα σύζυγος

Screenshot 2022-09-09 at 11-15-09 Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς Από ερωμένη του Κάρολου βασίλισσα σύζυγος

Με το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ο Κάρολος έγινε αυτόματα βασιλιάς και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, βασίλισσα σύζυγος. Αυτή ήταν η επιθυμία της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ, που είχε εκφράσει σε επιστολή της τον Φεβρουάριο.

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς είναι η δεύτερη σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, του γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, και πολλοί ήταν αυτοί που την θεωρούσαν υπεύθυνη για το διαζύγιό του από την πριγκίπισσα που λάτρεψαν οι Βρετανοί, την Νταϊάνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, η Καμίλα ήρθε αντιμέτωπη με σκληρή κριτική και βιτριολικά σχόλια μόλις έγινε γνωστή η σχέση της με τον Κάρολο.

Η Καμίλα είχε παντρευτεί. Το 1973 όταν ήταν 25 ετών παντρεύτηκε τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Τον Δεκέμβριο του 1994, έπειτα από 21 χρόνια γάμου και ενώ ήδη ζούσαν για χρόνια χωριστά, ξεκίνησαν με τον Άντριου τις διαδικασίες διαζυγίου.

Η γνωριμία με τον Κάρολο έγινε το 1970, πριν τον πρώτο της γάμο, και έκτοτε ανέπτυξαν μια ισχυρή φιλία που μετετράπη σε ερωτική με το πέρασμα των χρόνων. Το ζευγάρι φαίνεται να είχε χωρίσει πριν τον γάμο της Καμίλα και τη γνωριμία του Κάρολου με την Νταϊάνα.

Μετά το πριγκιπικό διαζύγιο και το θάνατο της Νταϊάνα πολλοί στράφηκαν εκ νέου κατά της Καμίλα.

Ωστόσο, έκτοτε ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία με την Καμίλα να μεταμορφώνεται από πριγκιπική ερωμένη σε βασιλική σύζυγος.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως μετά το γάμο της με τον Κάρολο, το 2005, έχει πλέον γίνει ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας.

Τον Φεβρουάριου η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ με επίσημη επιστολή της ξεκαθάρισε πως μετά τον θάνατό της, βασιλιάς θα γινόταν ο γιος της Κάρολος και η σύζυγός του, βασίλισσα σύζυγος (ή βασιλική σύζυγος – Queen consort).

Σημειώνεται πως και η βασιλομήτωρ, η μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ, είχε τον τίτλο Queen Consort.

H Καμίλα προτιμούσε να αναφέρεται ως “πριγκιπική σύζυγος” – ένας όρος που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν.

Μετά τη βασιλική επιστολή, η Καμίλα αποκάλυψε πως ήταν ιδιαίτερα τιμητικό και συγκινητικό εκ μέρους της βασίλισσας να προχωρήσει σε μια δημόσια κίνηση επιδοκιμασίας.

Η ίδια, όπως και πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, ασχολείται με τη φιλανθρωπία και στέκεται στο πλευρό των θυμάτων ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *