«Καλησπέρα και καλή βραδιά»: Ξεφυλλίσαμε τη βιογραφία του Βασίλη Καρρά, όσα αφηγήθηκε ο ίδιος

canvas

«Καλησπέρα και καλή βραδιά» αυτή ήταν η χαρακτηριστική φράση του Βασίλη Καρρά, λίγο πριν αρχίσει το τραγούδι και πάρει φωτιά η πίστα.

Ακριβώς αυτή η φράση έγινε και ο τίτλος της βιογραφίας του Βασίλη Καρρά «Καλησπέρα και καλή βραδιά» από τον Θάνο Κανούση και τις Εκδόσεις Ταξιδευτής.

Η ζωή του πέρασε από χίλια μύρια κύματα, γεμάτη πόνο, φτώχεια, στενοχώριες, με πολλή δουλειά και κούραση, αλλά και γεμάτη από πολλή αγάπη και θαυμασμό από τον κόσμο, που πάντα ήταν κοντά του και γέμιζε ασφυκτικά τα μαγαζιά που τραγουδούσε και τους χώρους που έδινε τις συναυλίες του.
Η εξομολόγηση του Βασίλη Καρρά στον Θάνο Κανούση

Μια ζωή σαν παραμύθι, μια ζωή σαν κινηματογραφική ταινία που μοιάζει περισσότερο με όνειρο, παρά με πραγματικότητα. Η ζωή του Βασίλη Καρρά, του ανεπανάληπτου τραγουδιστή που ύμνησε τον έρωτα με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, ζωντανεύει τώρα μέσα από τις αφηγήσεις του στον συγγραφέα και φίλο του Θάνο Κανούση τον οποίο επέλεξε να συγγράψει τις σελίδες της ζωής του στη συναρπαστική βιογραφία με τίτλο «Καλησπέρα και καλή βραδιά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής.

Ο Βασίλης Καρράς άνοιξε διάπλατα την καρδιά του στον Θάνο Κανούση και διηγήθηκε τα γεγονότα της ζωής του όπως ακριβώς έγιναν. Από τα πρώτα πέτρινα παιδικά και νεανικά χρόνια μέχρι την αναγνώριση, την αγάπη του για το τραγούδι, την οικογένεια του αλλά και τους ανθρώπους με τους οποίους συναντήθηκε.

Θυμάται καταστάσεις και ιστορίες γεμάτες πίκρα, στενοχώρια και κλάμα αλλά και γεμάτες αγάπη, αστεία και άπειρες ώρες αφοσίωσης και δουλειάς. Μια εξομολόγηση με τόλμη και ειλικρίνεια, που ο Βασίλης Καρράς διέθετε στον υπέρτατο βαθμό.


βιβλιο
Οι αφηγήσεις του Βασίλη Καρρά για τη ζωή του έγιναν βιβλίο από τις εκδόσεις Ταξιδευτής

Στην βιογραφία του ο Βασίλης Καρράς αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του, την γνωριμία του με σημαντικούς εκπροσώπους του τραγουδιού με τους οποίους συνεργάστηκε, ιστορίες από τη νύχτα την «ξελογιάστρα κι όμορφη» μιας άλλης εποχής, τα παρασκήνια της καριέρας του, όλα όσα και όσους συνέβαλαν στην μοναδική πορεία του που τον καταξίωσε στη συνείδηση του κόσμου. Φωτίζει τις στιγμές της ασθένειας του και πως στάθηκε απέναντι της, με τόλμη και περηφάνεια ως το τέλος.
Την αγάπη του κόσμου δεν την αλλάζω με τίποτα, έλεγε ο Βασίλης Καρράς

Μιλούν για τον Βασίλη Καρρά οι συνεργάτες και φίλοι του, επώνυμοι καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε, οι γιατροί που έδωσαν δίπλα του τη δική τους μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Μια συγκλονιστική εξιστόρηση που καταγράφει ο συγγραφέας Θάνος Κανούσης παραδίδοντας ένα βιβλίο που διαβάζεται με τη μία και που στο τέλος του σε έχει συστήσει σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο, που κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι για να είσαι καλός τραγουδιστής πρέπει να είσαι, πάνω απ’ όλα, καλός άνθρωπος.

Μέσα από δεκάδες φωτογραφίες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ανέκδοτες μέχρι σήμερα, ζωντανεύει η ζωή ενός μύθου που σφράγισε για πάντα τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. «Είμαι ευλογημένος. Από την πολλή αγάπη του κόσμου μπορώ να πω πως έζησα πολλές ζωές μαζί. Είμαι γεμάτος από αγάπη και ευτυχισμένος. Την αγάπη του κόσμου δεν την αλλάζω με τίποτα». Βασίλης Καρράς.

Ο Βασίλης Καρράς πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου του 2023

Βασίλης Καρράς «Καλησπέρα και καλή βραδιά» από τον Θάνο Κανούση, Εκδόσεις Ταξιδευτής Igriefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...