Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Γκερντ Μίλερ

Screenshot 2021-08-16 at 11-28-41 Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο Πέθανε ο Γκερντ Μίλερ ΕΛΛΑΔΑ iefimerida gr

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο θρύλος ποδοσφαίρου Γκερντ Μίλερ.

Την είδηση γνωστοποίησε η Μπάγερν Μονάχου, στην οποία είχε περάσει ο όλη σχεδόν την καριέρα του ο σπουδαίος Γερμανός επιθετικός.

«Σήμερα είναι μια θλιβερή, μαύρη ημέρα για την Μπάγερν και όλους τους φιλάθλους της. Ο Γκέρντ Μίλερ, ήταν ο μεγαλύτερος επιθετικός που υπήρξε ποτέ και ένας καλός άνθρωπος, μια προσωπικότητα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», δήλωσε φανερά λυπημένος, ο πρόεδρος των Βαυαρών, Χέρμπερτ Χάϊνερ και πρόσθεσε: «Είμαστε ενωμένοι με βαθιά θλίψη με την σύζυγό του, Ούτσι και την οικογένειά του. Χωρίς τον Γκέρντ Μίλερ, η Μπάγερν δεν θα ήταν το κλαμπ που όλοι αγαπάμε σήμερα. Το όνομά του και η μνήμη του θα μείνουν για πάντα».

Ο Γερμανός επιθετικός, θεωρήθηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής «μέσα στο κουτί», καθώς ελάχιστες ήταν οι φορές που δεν «έβρισκε δίχτυα» όντας μέσα στην μεγάλη και ειδικότερα στην μικρή περιοχή. Ο Μίλερ, ο οποίος είχε κερδίσει επάξια το προσωνύμιο «Bomber der Nation» τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνταν από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Ο Μίλερ πέτυχε 563 γκολ σε 605 συμμετοχές με τους Βαυαρούς μεταξύ 1964 και 1979, κατακτώντας 14 τίτλους με τους Βαυαρούς, ενώ είχε και δύο τρόπαια με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας.

Ο Μίλερ γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1945, στην πόλη Νέρντιγκεν. Στην Bundesliga, σημείωσε 365 γκολ σε 427 αγώνες (όλους με τη Μπάγερν) και είναι ο κoρυφαίος σκόρερ όλων των εποχών, στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Κανένας ποδοσφαιριστής στην Γερμανία δεν έχει κερδίσει τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ, όσες φορές το κατάφερε ο Μίλερ (7), ενώ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπάγερν όπου πέρασε το μέγιστο μέρος της καριέρας του (1964-1979), σκόραρε 569 γκολ σε 611 εμφανίσεις, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα, 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων και ένα διηπειρωτικό.

Ο Μίλερ, άρχισε την καριέρα του την σεζόν 1963-64 με την Νέρντιγκεν 1861, ενώ την έκλεισε (1979-81) στις ΗΠΑ με τιους Στράικερς της Φλόριντα.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Μίλερ κατέκτησε επίσης, δύο φορές το «χρυσό παπούτσι» και μια φορά την «Χρυσή Μπάλα».

Παγκόσμιος πρωταθλητής το 1974 και Πρωταθλητής Ευρώπης το 1972, ο Μίλερ σημείωσε 68 γκολ σε 62 αγώνες για την εθνική ομάδα της χώρας του. Μόνο ο Μίροσλαβ Κλόζε, με 71 γκολ (αλλά σε 137 αγώνες) κατάφερε να τον ξεπεράσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Για 32 χρόνια ήταν ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου με 14 γκολ, ρεκόρ που πήραν, πρώτα ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο και μετά, ο Κλόζε.

Ο εκλιπών, έπασχε από άνοια από το 2008 και τα τελευταία πέντε χρόνια, έζησε σε γηροκομείο. Λόγω της ασθένειάς του, που αποκαλύφθηκε από την Μπάγερν το 2015, ο Μίλερ δεν είχε εμφανισθεί δημοσίως επί σειρά ετών.<

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *