Ευκαιρίες Και Απειλές Για Τους Νέους Δημάρχους Μας!

GOSLIIOPOULOS-KORENTSIDIS-KEPAPTSOGLOU

Με τις ορκωμοσίες των νέων Δημοτικών και Τοπικών Αρχών του τόπου μας ολοκληρώθηκε μια μακρά διαδικασία αλλαγής ή συνέχισης των διοικήσεων των Δήμων της περιοχής μας και πλέον περνάμε στην ουσία των πραγμάτων.Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάει η θητεία των νέων συμβούλων και Δημάρχων και σίγουρα οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν είναι ιδιαίτερα μεγάλες και σημαντικές, έχοντας ευκαιρίες αλλά και απειλές που πρέπει να διαχειριστούν.

Ο κ. Κορεντσίδης ξεκινάει με σκοπό την άμεση καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, αφού όπως είπε ‘’έχουν γνώση οι φύλακες’’ μιας και φαίνεται να υπάρχει τεράστιο οικονομικό άνοιγμα στον Δήμο του. Πέρα από τις φυσιολογικές ως ένα σημείο αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς εντός της ομάδας του για τις έμμισθες θέσεις διοίκησης, πρόκληση αποτελεί και η δυνατότητα μεταστροφής της προσοχής από τις δημόσιες σχέσεις στην διαχείριση της καθημερινότητας και των μεγάλων προβλημάτων της Καστοριάς.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Κορεντσίδης έχει μια αρκετά ανανεωμένη και ενθουσιώδης ομάδα συμβούλων που σίγουρα θέλουν ν αποδείξουν ότι δεν βρίσκονται τυχαία σε αυτή την θέση.

Τέλος, σημαντικό εφόδιο για μια καλή αρχή αλλά και πετυχημένη πορεία είναι τα μεγάλα έργα της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και της βιώσιμης αστικής ανάπλασης, που αποτελούν και στην ουσία την μοναδική κληρονομιά της διοίκησης Αγγελή.

Στο Άργος Ορεστικό ο κ. Κεπαπτσόγλου είναι ο συνεχιστής του εαυτού του, ο μοναδικός Δήμαρχος στον νομό μας που συνεχίζει για δεύτερη και συνεχόμενη θητεία, οπότε κυριολεκτικά κινδυνεύει μόνο από τον εαυτό του. Είναι πολύ καλός γνώστης των πραγμάτων και δραστήριος δήμαρχος, με μια ακόμη μεγαλύτερη ομάδα αυτή την φορά, και η πρόκληση που θα αντιμετωπίσει είναι να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και την αποτελεσματικότητα του σε μια θητεία όπου φαντάζει πολύ ισχυρός. Οι εξελίξεις στο θέμα της μόλυνσης του νερού και οι ενδοοικογενειακές ισορροπίες στην μεγαλύτερη ομάδα δημοτικών συμβούλων θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της τρίτης του θητείας.

Ο κ. Γκοσλιόπουλος στο Νεστόριο από την άλλη καλείται να αποδείξει ότι η αυτοδιοίκηση για αυτόν είναι κάτι σαν το ποδήλατο: όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν ξεχνάς ποτέ να την ασκείς. Η πρόκληση αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη λόγω των αλλαγών που έχουν συμβεί τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση αλλά και των οικονομικών προβλημάτων στην χρηματοδότηση για έναν μικρό και ορεινό Δήμο. Από την άλλη, έχει την ευκαιρία των ανταποδοτικών του ΤΑΠ και φυσικά των μεγάλων επενδύσεων του εργοστασίου νερού και του έργου του φράγματος Νεστορίου, που μπορεί να αλλάξουν ριζικά το τοπίο στον Δήμο του.

Γράφει η Θεοδώρα Κωτσοπούλου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...