Επίσημο: Αυτό είναι το νέο αφεντικό της Ferrari στη Formula 1

Screenshot 2022-12-13 at 16-36-03 Επίσημο Αυτό είναι το νέο αφεντικό της Ferrari στη Formula 1 carandmotor.gr

Η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Fred Vasseur θα είναι ο νέος της αγωνιστικός διευθυντής από το 2023, διάδοχος του απερχόμενου Mattia Binotto.

Τα κομμάτια του παζλ άρχισαν να μπαίνουν στη θέση τους, αρχικά, με την ανακοίνωση της Alfa Romeo F1 για την αποχώρηση του Vasseur, επιβεβαιώνοντας το πλήθος δημοσιευμάτων τις τελευταίες εβδομάδες ότι ο Γάλλος θα είναι ο διάδοχος του παραιτηθέντος αγωνιστικού διευθυντή της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto. Ο Ιταλός θα αποχωρήσει μετά από 28 χρόνια από το Μαρανέλο, στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Mattia Binotto

Ακολούθησε, λίγα λεπτά αργότερα, η επίσημη ανακοίνωση της Ferrari, που ανέφερε ότι ο Frederic Vasseur θα αναλάβει το ρόλο το Αγωνιστικού και Γενικού Διευθυντή της Scuderia στις 9 Ιανουαρίου.

«Καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό τον Fred Vasseur στη Ferrari ως τον νέο μας αγωνιστικό διευθυντή», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna. «Σε όλη την καριέρα του συνδύασε τις τεχνικές του γνώσεις ως εκπαιδευμένος μηχανικός, με τη σταθερή ικανότητα να παίρνει πάντοτε το καλύτερο από τους οδηγούς και την ομάδα του. Αυτή η προσέγγιση, και η ηγεσία του, χρειάζονταν για να ωθήσουμε την ομάδα προς τα εμπρός με ανανεωμένη ενέργεια».

Ο Vasseur είπε, από την πλευρά του: «Είμαι ενθουσιασμένος και με τιμά η ανάληψη της ηγεσίας της Scuderia Ferrari. Όπως όλοι που είχαμε πάθος με το motorsport σε όλη μας τη ζωή, η Ferrari ήταν ανέκαθεν στην κορυφή του κόσμου των αγώνων. Ανυπομονώ να δουλέψουμε μαζί με την ταλαντούχα και παθιασμένη ομάδα του Μαρανέλο, για να τιμήσουμε την ιστορία και τις περγαμηνές της Scuderia και να φέρουμε ό,τι ποθούν οι τιφόζι όλου του κόσμου».

Ο 54χρονος Vasseur, που έχει στενές σχέσεις με την οικογένεια του Jean Todt, και κατά συνέπεια με τον μάνατζερ του Charles Leclerc, Nicolas Todt, θα γίνει ο πέμπτος διαφορετικός διευθυντής της Scuderia την τελευταία δεκαετία, από τον Ιανουάριο του 2023.

Ο Γάλλος μπήκε στη F1 ως διευθυντής της Renault F1 το 2016, και ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε την ίδια θέση στη Sauber F1 – όταν αγόρασαν την ελβετική ομάδα οι νέοι επενδυτές με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Finn Rausing. Το 2018 η ομάδα μετονομάστηκε σε Alfa Romeo F1, χάρη στη χορηγία της ιταλικής εταιρείας που θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2023. Το 2022 η Alfa Romeo F1 τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα, και αυτό ήταν το καλύτερό της αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία.

Ο Vasseur είχε επίσης κομβικό ρόλο στην πώληση της Sauber στην Audi, που θα ολοκληρωθεί την προσεχή τριετία για να διαμορφώσει την ομάδα με την οποία η γερμανική εταιρεία θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026. Ωστόσο, μεσολάβησε η πρόταση της Ferrari να αναλάβει τη θέση του Binotto, και αποδείχθηκε ιδιαίτερα ελκυστική για τον Γάλλο.

Η ανακοίνωση της Alfa Romeo αναφέρει πως «ο Frederic Vasseur αφήνει μια ομάδα ενισχυμένη από νέους συνεργάτες, με εργατικό δυναμικό που διευρύνεται και με λαμπρό μέλλον ως εργοστασιακή ομάδα ενός κατασκευαστή στο όχι-τόσο-μακρινό μέλλον. Φεύγει ως φίλος, μέντορας, και διευθυντής που μπορούσε να αντλήσει το μέγιστο από τον εξοπλισμό του. Merci, Fred, και καλή επιτυχία. Θα χαιρόμαστε για σένα όπου κι αν πας μετά».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...