Είναι αυτό το ακριβότερο HSV GTSR W1 Maloo pick-up αυτοκίνητο στον κόσμο;

hsv_gtsr_w1_maloo_1

Ένα σπάνιο HSV GTSR W1 Maloo του 2017 δημοπρατήθηκε πρόσφατα έναντι $1.050.000 (€662.630), μια τιμή που το καθιστά το ακριβότερο αυτοκίνητο που παρήχθη στην Αυστραλία αλλά και πιθανότατα το ακριβότερο pick-up μοντέλο στην ιστορία!

Για όσους δεν το γνωρίζουν το HSV GTSR W1 Maloo είναι μια έκδοση επιδόσεων του Holden Ute δεύτερης γενιάς (2007-2017) το οποίο με τη σειρά του βασιζόταν στο σεντάν Holden Commodore. Το αντίστοιχο τετράπορτο HSV GTSR W1 Maloo παρήχθη σε 275 μονάδες όμως το Ute διατέθηκε σε μόλις 4 αντίτυπα τα οποία πουλήθηκαν απευθείας σε ξεχωριστούς πελάτες της εταιρείας (ακόμα δύο έγιναν μετατροπή λίγο αργότερα εκτός του εργοστασίου της HSV).

 

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας βελτιωμένος supercharged V8 LS9 χωρητικότητας 6,2 λίτρων που για την περίσταση αποδίδει 645 PS και 815 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου Tremec TR-6060 6 σχέσεων. Την εικόνα συμπληρώνει το επιθετικό bodykit, η σπορ ανάρτηση Supashock, οι τροχοί 20″ με ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R και οι δίσκοι 410 mm εμπρός με εξαπίστονες monoblock δαγκάνες της AP Racing.

Η σπανιότητα του συγκεκριμένου οχήματος και το γεγονός ότι τα αυστραλέζικα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής βλέπουν την αξία τους να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, οδήγησαν σε αυτή την εξωφρενική τιμή στη δημοπρασία του Lloyds Classic με τίτλο Muscle and Barn Finds.

Τη μεγαλύτερη προσφορά έκανε η εταιρεία LMCT+ με βάση τη Μελβούρνη, η οποία ανακοίνωσε πως θα διεξάγει λοταρία για το HSV GTSR W1 Maloo με λαχνούς $30 (19 ευρώ) και ένα μέρος των εσόδων να διατίθεται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

[Πηγή: CarExpert]

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...