Γ. Ζεμπιλιάδου: «Το ψέμα δεν…γιατρεύεται με ψέμα»

zempiliadou-karupidis-696x459

Πιστός και καλός μαθητής του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο μόνιμος υμνητής του κ. Γιαννακίδης, κάνοντας το άσπρο μαύρο και επιχειρώντας να… γιατρέψει το ψέμα με νέα ψέματα.

Δυστυχώς γι’ αυτόν αυτή η μέθοδος της… ομοιοπαθητικής δεν αποδίδει.

Ο κ. Γιαννακίδης είπε πρόσφατα μιλώντας για το ΕΣΠΑ και ειδικότερα το ΠΕΠ της Περιφέρειας, ότι «είμαστε περίπου στη μέση των άλλων περιφερειών όσον αφορά την ένταξη των έργων, όσον αφορά το θέμα των πληρωμών είμαστε περίπου στις προτελευταίες θέσεις».

Θλιβερή προσπάθεια μιας Περιφερειακής αρχής που φεύγει αφήνοντας πίσω της εκτός από χαμένες ευκαιρίες και αναξιοποίητους πόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων, και ανθρώπους που δεν έμαθαν τίποτα τόσα χρόνια, παρά μόνο πώς να λένε ψέματα και να λιβανίζουν τον «επικεφαλής».

Ο εντεταλμένος για το ΕΣΠΑ σύμβουλος του κ. Καρυπίδη δεν είπε ότι ενώ διανύουμε τον πέμπτο χρόνο της διοίκησής τους:
είμαστε τελευταίοι στις πληρωμές του ΕΣΠΑ (απορρόφηση), είμαστε τελευταίοι στις συμβάσεις, είμαστε 9η ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες στις εντάξεις έργων.

Δεν πήγε ούτε ένα ευρώ στις επιχειρήσεις και ότι τα κονδύλια για την ανεργία είναι ακόμη στα αζήτητα. Η Ενίσχυση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας έχει ακόμη μηδενική απορρόφηση.

Η Βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης και της ποιότητας των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών είναι ακόμη στο μηδέν. Είναι μηδενική  η αξιοποίηση των 47 εκ € του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που έχουν δοθεί στην Περιφέρεια.
Τα κονδύλια για Βιολογικές καλλιέργειες και η εξισωτική αποζημίωση χάθηκαν για αγρότες και κτηνοτρόφους. Τελευταίοι στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, σημαίνει ότι από τα 340 εκ € που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ και θα μπορούσαν να πέσουν στην τοπική οικονομία, αξιοποιήθηκαν μόλις τα 43 εκ €.

Η απορρόφηση είναι  μόλις στο 13,6% και θα ήταν στο μισό (δηλαδή στο 6,5%)  αν δεν ήταν η εικονική απορρόφηση από μεταφερόμενες δαπάνες έργων από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Τελευταίοι και στην αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Το λένε καθαρά οι απολογισμοί των τελευταίων τεσσάρων ετών (ΠΔΕ 2014-2017)

Κονδύλια  για επενδύσεις 160 εκ € δεν αξιοποιήθηκαν

Πόροι που θα μπορούσαν να γίνουν έργα, επενδύσεις και επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις, σε Καστοριά, Φλώρινα, Κοζάνη και Γρεβενά,  έμειναν  στο ράφι των αζήτητων

Επενδύσεις από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που θα έφερναν ανάπτυξη και δουλειές για τα παιδιά μας και τους ανέργους, χάθηκαν.

Οι αριθμοί είναι σκληροί.
H ανεργία  μαστίζει την περιφέρεια.
Οι παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας μας είναι σε κάθετη πτώση.
Τα παιδιά μας ξενιτεύονται.
Η φτώχεια αυξάνεται (η μόνη που αυξάνεται).
Όλα προκαλούνται από την  ανεπάρκεια και την ανικανότητα αυτών που διοικούν .
Τα κονδύλια που δεν αξιοποιούνται σημαίνουν χαμένες επενδύσεις και χαμένες δουλειές.
Ο τόπος δεν αντέχει άλλο.
Οι επικείμενες εκλογές θα μας απαλλάξουν από τη χειρότερη αυτοδιοικητική αρχή που πέρασε ποτέ και όλοι μαζί πρέπει να γυρίσουμε σελίδα.
Οι «μαθητευόμενοι μάγοι» που πλασάρονται ως «σωτήρες» ανήκουν μόνο στα παραμύθια και εκεί θα μείνουν.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Περιφερειακή Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *