Για πρώτη φορά κατασκευή ηχητικών λωρίδων σε εισόδους οικισμών από την Π.Ε. Καστοριάς

Screenshot 2021-09-22 at 12-09-35 Για πρώτη φορά κατασκευή ηχητικών λωρίδων σε εισόδους οικισμών από την Π Ε Καστοριάς - Ol[...]

Πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες κατασκευής ηχητικών λωρίδων στις εισόδους των οικισμών: Δισπηλιού (από την πλευρά του Άργους Ορεστικού) και Κολοκυνθούς (από την πλευρά της Καστοριάς και της Μεσοποταμίας) από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο μείωσης της ταχύτητας από τους διερχόμενους οδηγούς και στόχος της Π.Ε. Καστοριάς είναι  αντίστοιχες παρεμβάσεις να γίνουν την επόμενη χρονιά και σε άλλα οδικά δίκτυα της  περιοχής, εφόσον διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Επίσης, τις προηγούμενες μέρες έγιναν οι διαγραμμίσεις στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο  στην είσοδο Χιονάτου και Πολυκάρπης -περιοχή ΓΕΟΚ-μέχρι την διασταύρωση Κεφαλαρίου.

Με την κατασκευή των ηχητικών λωρίδων και τις τελευταίες διαγραμμίσεις, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το έργο: «Διαγράμμιση οριογραμμών στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο και κατασκευή ηχητικών λωρίδων σε Δισπηλιό και Χιλιόδενδρο»,  προϋπολογισμού 150.000€, που εκτελέστηκε με την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας της Π.Ε. Καστοριάς.

Οι  διαγραμμίσεις που έγιναν  στο πλαίσιο του έργου ήταν στους κάτωθι οδικούς άξονες:

  1. Ε.Ο. 7 (Λαχανόκηποι – Πεντάβρυσος)
  2. Ε.Ο. 8 (Άργος Ορεστικό – Χιλιόδενδρο)
  3. Ε.Ο. 10 (κόμβος Κολοκυνθούς – Ποριά – Ομορφοκκλησιά)
  4. Ε.Ο. 19 (Λεύκη –Κορομηλιά, Διαγράμμιση κόμβου Κορομηλιάς)
  5. Ε.Ο. 28 (Διασταύρωσή Εθν. Οδού 15 – Γέρμας)
  6. Εθν. Ο. 15 (Κάτω Πτεριά – Διποταμία, Διαγράμμιση κόμβου Κάτω Πτεριάς)
  7. Εθν. Ο. 15 (Διαγράμμιση κόμβου στο ύψος της D.M.)
  8. Διαγράμμιση κόμβου στο Γκιόλε.

Οι παρεμβάσεις αυτές είναι στην κατεύθυνση της προσπάθειας που καταβάλλει η Περιφερειακή Αρχή για την αναβάθμιση των οδικών υποδομών και της προστασίας-ασφάλειας των πολιτών.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *