Γιατί το μαύρο Versace φόρεμα της Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ με τις παραμάνες έγραψε (κατά τύχη) ιστορία

elizabeth-hurley-forema-me-paramanes-hugh-grant

Θυμάστε όταν η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ έγραψε ιστορία στον χώρο της μόδας με την εμφάνισή της στην πρεμιέρα μιας ταινίας στην οποία δεν πρωταγωνιστούσε καν;

Η ταινία ήταν το «Τέσσερις Γάμοι και μία Κηδεία», η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία. Κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ταινίας και έγινε η βρετανική παραγωγή με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών – τίτλος που κατείχε για 15 χρόνια.

Αλλά από την πρεμιέρα της ταινίας, όλοι θυμόμαστε μόνο ένα πράγμα: το μαύρο φόρεμα Versace της Λιζ Χάρλεϊ, με έντονα σχισίματα στο πλάι, ενώ το φόρεμα φαινόταν ότι συγκρατείται από μια σειρά με χρυσές παραμάνες.

Το 29χρονο τότε μοντέλο-ηθοποιός, δεν ήταν πολύ μεγάλο όνομα, όταν έφτασε στο κόκκινο χαλί εκείνο το βράδυ. Είχε κάνει κάποια πράγματα στην καριέρα της, αλλά οι περισσότεροι την γνώριζαν ως τη σύντροφο του διάσημου Βρετανού ηθοποιού, Χιου Γκραντ, ο οποίος και αναμενόταν να είναι το επίκεντρο της βραδιάς, καθώς είχε κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ταινία.

Ο ίδιος όμως δεν φάνηκε να ενοχλείται που τα φλας των φωτογράφων είχαν στραφεί περισσότερο στη συνοδό του με το εντυπωσιακό φόρεμα, παρά σε εκείνον. Ίσα – ίσα χαμογελούσε και φαινόταν να το απολαμβάνει, ενώ την καμάρωνε. Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, έλαμπε μέσα στο σέξι φόρεμα της από μετάξι και λίκρα, με το βαθύ ντεκολτέ και τα σχισίματα. Το φόρεμα ήταν το όνειρο κάθε παπαράτσι.
Ο Χιου Γκραντ χαμογελαστός στο πλευρό της Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ
Ο Χιου Γκραντ χαμογελαστός στο πλευρό της Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ / Φωτογραφία: AP Photo/Mike Stephens

Οι χρυσές παραμάνες και οι ράντες του, φαινόταν ότι ήταν τα μόνα πράγματα που το εμπόδιζαν να διαλυθεί επί τόπου. Βέβαια, το φόρεμα από μόνο του, δεν ήταν αρκετό για να μαγνητίσει όλα τα βλέμματα. Όπως συμβαίνει με όλα τα ρούχα, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, πρέπει αυτός που τα φοράει, να τα υποστηρίζει. Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ το φόρεσε με κομψότητα και αυτοπεποίθηση, ενώ και το όλο styling, της έδινε έναν αέρα σταρ. Αν και αποκαλυπτικό, το φόρεμα δεν έμοιαζε προκλητικό και χυδαίο.
Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ εντυπωσίασε με το αποκαλυπτικό φόρεμα του οίκου Versace
Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ εντυπωσίασε με το αποκαλυπτικό φόρεμα του οίκου Versace / Φωτογραφία: Getty Images

Αργότερα, η ίδια περιέγραψε το φόρεμα ως «χάρη» από τον Versace, αφού ήταν το τελευταίο που είχε μείνει, όταν κάλεσε στο γραφείο Τύπου του οίκου μόδας. Ωστόσο, αυτό το τυχαίο περιστατικό, θα άλλαζε την πορεία της καριέρας της Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, τραβώντας την μακριά από τη σκιά του Χιου Γκραντ και βάζοντάς τη στο διεθνές προσκήνιο.

Το 2019, η ηθοποιός, φόρεσε ένα πανομοιότυπο φόρεμα ποζάροντας για το τεύχος Απριλίου του Harper’s Bazzar. Και μπορεί το 1994 να έκανε μια τολμηρή στυλιστική δήλωση, όμως η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, ομολογεί πως η διαδικασία επίτευξης εκείνης της εντυπωσιακής εμφάνισης, δεν ήταν και πολύ εύκολη.
Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, όπως φωτογραφήθηκε το 2019 για το  Harper’s Bazzar
Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, όπως φωτογραφήθηκε το 2019 για το Harper’s Bazzar

«Ήμουν τόσο απροετοίμαστη για αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ. Έπρεπε επειγόντως να βρω ένα φόρεμα για να φορέσω στην πρεμιέρα του Χιου και εκείνη την εποχή δεν είχα ιδέα από μόδα. Θυμάμαι που πήγα σε ένα γραφείο και άρπαξε ένα φόρεμα από μια λευκή πλαστική σακούλα. Πήρα το φόρεμα στο σπίτι και έφτιαξα μόνη μου τα μαλλιά και το μακιγιάζ μου, μαλώνοντας με τον Χιου για τον καθρέφτη, γιατί δεν είχαμε καν ολόσωμο καθρέφτη στο μικροσκοπικό διαμέρισμά μας. Ήταν όλα ελάχιστα λαμπερά σε σύγκριση με το πώς γίνονται τα πράγματα αυτές τις ημέρες», έχει δηλώσει η ίδια

Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, δεν ήταν η μόνη νικήτρια της βραδιάς. Το παραλήρημα των μέσων ενίσχυσε τη φήμη του Versace ως οίκου μόδας, του οποίου τα σχέδια όπως λεγόταν «γιορτάζουν τη γυναικεία φιγούρα και δεν την εξαλείφουν».
Όλα τα φλας των φωτογράφων άστραψαν όταν εμφανίστηκε η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ
Όλα τα φλας των φωτογράφων άστραψαν όταν εμφανίστηκε η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ / Φωτογραφία: Getty

Το φόρεμα πυροδότησε επίσης μια επανάσταση στα βραδινά ρούχα για το κόκκινο χαλί, τα οποία ήταν ιδιαίτερα μέτρια στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Με αυτή την εμφάνισή της, η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, μας υπενθύμισε πόσο μακριά μπορεί να πάει κάποιον μια εμφάνιση, ενώ η 55χρονη σήμερα ηθοποιός, αναμφισβήτητα άνοιξε το δρόμο για το πράσινο φόρεμα της Τζένιφερ Λόπεζ με το βαθύ ντεκολτέ (επίσης Versace) το 2000 στα βραβεία Grammy και το αραχνοΰφαντο φόρεμα της της Χάλι Μπέρι στα Όσκαρ του 2002.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το BBC, εάν χρειάζεστε περισσότερα για να πειστείτε για την επιρροή του συγκεκριμένου φορέματος στον χώρο της μόδας, απλώς πληκτρολογήστε στο Google «that dress» (που σημαίνει «αυτό το φόρεμα») και δείτε την Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ να εμφανίζεται στην οθόνη σας πρώτη-πρώτη, με τη συγκεκριμένο look. Το φόρεμά της επίσης, έχει ξεπεράσει σε αριθμούς και το viral φόρεμα που είχε διχάσει το διαδίκτυο για εβδομάδες, σχετικά με το χρώμα του.
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...