Βερμούδα -To classy, παρεξηγημένο κομμάτι δείχνει φέτος πιο κομψό από ποτέ

louloudesaison_0

Βερμούδα ή αλλιώς ένα από τα πιο παρεξηγημένα κομμάτια στην ιστορία της μόδας.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κομμάτι με μεγάλη ιστορία, αφού φορέθηκε πρώτα σαν στολή εργασίας στα νησιά των Βερμούδων (στα αγγλικά Bermuda, όπως και το όνομα του ρούχου) και αργότερα από τον βρετανικό στρατό.

Όμως ήταν στα 50s που η βερμούδα απέκτησε το fashion status της στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, συνδυασμένη με κομψές μαρινιέρες και ζώνες με στρογγυλές αγκράφες, με ντελικάτα αμάνικα πουκάμισα και τις μπαλαρίνες της εποχής.

Μετά από ένα διάστημα απουσίας, οι βερμούδες επέστρεψαν ξανά στις oversized εκδοχές των late 80s, συνδυασμένες με εξίσου φαρδιά σακάκια και πουκάμισα.

Η περίοδος που η μόδα προσπαθεί ελαφρώς να ξεχάσει είναι οι χαμηλόμεσες cargo βερμούδες και τα κάπρι των mid 00s -εκείνες οι εκδοχές δημιούργησαν αργότερα τον προβληματισμό γύρω από το συγκεκριμένο κομμάτι.

Όμως, η βερμούδα που έχει επιστρέψει στη ήδη από την περασμένη σεζόν φέρνει κάτι από την κομψότητα των πρώτων δεκαετιών.

Με φαρδύ, masculine fit, το οποίο ενισχύεται συχνά και από μία ζώνη στη μέση, συνδυάζεται ιδανικά με ντελικάτα camisole ή strapless tops που εξισορροπούν την εικόνα.

Ωστόσο, η νέα εποχή πάει την τάση ένα βήμα παραπέρα, και οι ενημερωμένες της μόδας συνδυάζουν τις βερμούδες τους με ασορτί κοντομάνικα πουκάμισα σε ένα twisted safari look.

Bonus: Προσθέστε ένα bra top και αφήστε το πουκάμισό σας ανοιχτό για μία έξτρα cool και σέξι εικόνα.

Η εκδοχή του κοστουμιού με bermuda shorts επιστρέφει, όπως επιστρέφει και η τάση των σετ (για την ακρίβεια είναι κορυφαία τάση εδώ και κάποιους μήνες).

Θα διαπιστώσετε ότι μία φαρδιά, ψηλόμεση βερμούδα που τονίζει τη μέση είναι ιδιαίτερα πρακτική για το γραφείο, με ένα αμάνικο τοπ ή T-shirt ενώ μπορείτε να τη φορέσετε στο βραδινό ποτό με ένα cropped τοπ.

Συνδυάστε την με μπαλαρίνες, chunky sandals ή ακόμη και mid heeled mules για μία πιο dressy εμφάνιση.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *