Βασίλισσα Ελισάβετ: Με τον Κάρολο και την Άννα στο πλευρό της έφυγε από τη ζωή

Screenshot 2022-09-09 at 11-09-43 Βασίλισσα Ελισάβετ Με τον Κάρολο και την Άννα στο πλευρό της έφυγε από τη ζωή

Με τον διάδοχό της και την μοναχοκόρη της στο πλευρό της πέρασε η βασίλισσα Ελισάβετ τις τελευταίες στιγμές της, στο παλάτι του Μπαλμόραλ στη Σκωτία. Ο (βασιλιάς πια) Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα ήταν στο πλευρό της μητέρας τους έως το τέλος, ενώ οι άλλοι δυο γιοί της, Άντριου και Έντουαρντ αλλά και τα εγγόνια της Γουίλιαμ και Χάρι δεν την πρόλαβαν εν ζωή.

Φως τις τελευταίες στιγμές της βασίλισσας Ελισάβετ, που πέθανε την Πέμπτη (08.09.2022) σε ηλικία 96 ετών, ρίχνει η Daily Mail. Η μονάρχης είχε αποσυρθεί στο παλάτι του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία, από τον περασμένο Ιούλιο καθώς η υγεία της «βάραινε» όλο και περισσότερο. Τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της, ο Κάρολος και η Άννα ήταν στο πλευρό της έως το τέλος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έσπευσαν στη Σκωτία, δεν πρόλαβαν να τη δουν για τελευταία φορά ζωντανή.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (πρωτότοκος γιος του Κάρολου και διάδοχος του θρόνου πλέον), ο πρίγκιπας Άντριου και ο δούκας Έντουαρντ και τη σύζυγό του, Σόφι, δούκισσα του Έσεξ, έφτασαν μαζί στο Μπαλμόραλ και αργότερα ο πρίγκιπας Χάρι.

Ο Κάρολος και η Άννα, τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ, βρίσκοταν ήδη στη Σκωτία όταν ενημερώθηκαν για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της μητέρας τους και έτσι μπόρεσαν από την πρώτη στιγμή να βρίσκονται στο πλευρό της. Αντίθετα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο δούκας του Έσεξ, Έντουαρντ ήταν στο Λονδίνο και χρειάστηκε, μαζί με τον Γουίλιαμ, να ταξιδέψουν στη Σκωτία αλλά έφτασαν αφού είχε πεθάνει η βασίλισσα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι κορυφαίοι σύμβουλοι της βασίλισσας Ελισάβετ είχαν καταλάβει ότι πλησιάζει το τέλος. Γι’ αυτό και είχαν φροντίσει να στείλουν το ελικόπτερο της μονάρχη (απογειώθηκε στις 06:48 το πρωί από το Γουίνδσορ) να παραλάβει τον Κάρολο από το Dumfries House όπου έμενε καθώς επρόκειτο να παραβρεθεί σε κάποιες εκδηλώσεις. Ο Κάρολος έφτασε στο Μπαλμόραλ στις 10:27 το πρωί, σχεδόν δυο ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση. Αργότερα, έφτασε και η νέα βασίλισσα (αλλά με τη λέξη σύζυγος να συνοδεύει τον τίτλο της, βασίλισσα σύζυγος), Καμίλα. Οι γιατροί, λέγεται, είχαν δώσει στη βασίλισσα Ελισάβετ λίγες ώρες ζωής.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ ανακοινώθηκε επισήμως στις 20:30 (ώρα Ελλάδας, 18:30 Βρετανίας) αλλά λέγεται πως είχε πεθάνει δυο ώρες νωρίτερα και πως η μόνη που το ήξερε ήταν η πρωθυπουργός της χώρας, Λιζ Τρας.

Σχεδόν μια ώρα αφού είχε ανακοινωθεί ο θάνατος της βασίλισσας, έφτασε στο Μπαλμόραλ και ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στη Βρετανία για να παραστεί σε φιλανθρωπική εκδήλωση με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Η Βρετανία σε πένθος

Από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, της γυναίκας που έμεινε στο θρόνο της χώρας για 70 συναπτά έτη, η Βρετανία βυθίστηκε στο πένθος.

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *