ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΣΕΓ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΖΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

Οι ακυρώσεις των Ρώσων τουριστών έχουν δυσάρεστα επακόλουθα στον κλάδο της γούνας, καθώς προσδοκούσε να έχει σημαντικά οφέλη από την επισκεψιμότητα των νησιών, όπου υπάρχουν αρκετές βιτρίνες γουναρικών. Εκτός όμως από τους επισκέπτες στα νησιά, μειωμένος αναμένεται να είναι και ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται και την Καστοριά, κυρίως όσοι παραθερίζουν στη Βόρεια Ελλάδα και έρχονται για εκδρομή, με σκοπό την αγορά γούνας.

Oι ζημιές από την ακύρωση πακέτων επισκεπτών από τις ανατολικές χώρες και αν συνυπολογιστεί και ο πόλεμος που γίνεται στην Ουκρανία θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ 10 εκατ περίπου ευρώ θα υποστεί η ελληνική γουνοποιία.

Πάντως ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος κ. Μάκης Λαγγιώτης από τον Μάρτιο του 2014 παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ιδιαίτερα ότι αφορά αποφάσεις της ΕΕ που μπορεί να επηρεάσουν το διμερές εμπόριο Ελλάδος Ρωσίας. Στα πλαίσια αυτά είχε προχωρήσει σε επαφές με το Υπουργείο Εξωτερικών, με την πιο πρόσφατη πριν από μια εβδομάδα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα με την έκδοση βίζας για τους Ρώσους τουρίστες. Από το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την έκδοση βίζας από τους Ρώσους πολίτες για να επισκεφθούν την Ελλάδα και ότι η όλη διαδικασία εξελίσσεται κανονικά.
ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *