Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά για την… εφευρετικότητα των «κοπανατζήδων» εν όψει Πάσχα

xardanias-lefko-poukamiso-eggrafa

Η… εφευρετικότητα των Ελλήνων που προσπαθούν να βρουν δικαιολογία να την «κοπανήσουν» από τα μεγάλα αστικά κέντρα παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, φέρνει δραστικά μέτρα από την κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την στάση πολλών πολιτών που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να συμμορφωθούν με τα μέτρα και ψάχνουν ένα σωρό δικαιολογίες για να μπορέσουν να φύγουν από το σπίτι τους.

«Είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μια έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους» είπε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη Τύπου, γεγονός που αναγκάζει την κυβέρνηση να πάρει έκτακτα μέτρα εν όψει του Πάσχα. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά, θέτει σε κίνδυνο και άλλες περιοχές που ενδεχομένως δεν έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, κάνοντας λόγο για μια «λεπτή κόκκινη γραμμή».

«Περπατάμε πάνω σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και η όποια απερισκεψία ή όποια λάθος επιλογή μπορεί να αποβεί ολέθρια», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, προειδοποιώντας για ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στη συνέχεια.
Αυστηρά μέτρα εν όψει Πάσχα

Υπό τον φόβο πως το Πάσχα το κύμα των ανθρώπων που θα επιχειρήσουν να φύγουν από τις μεγάλες πόλεις θα είναι μεγαλύτερο, η κυβέρνηση έχει ήδη προαναγγείλει πως τα διόδια θα είναι κλειστά για τους πολίτες και θα υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος της αστυνομίας. Ο Αδωνις Γεωργιάδης μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι πολίτες θα πρέπει να ξεχάσουν την Πασχαλινή έξοδο για φέτος, αφού τα μέτρα θα είναι ακόμη σε ισχύ.

Πάντως το σαββατοκύριακο που πέρασε, αρκετοί πολίτες παρά τα αυξημένα μέτρα, έδειχναν να μην πτοούνται και βγήκαν για βόλτα στις παραλίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ και στα διόδια η κίνηση ήταν αυξημένη. Η αστυνομία έκοψε περίπου 2.000 κλήσεις για παραβάσεις με άσκοπες μετακινήσεις, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε πως τα έκτακτα μέτρα θα επεκταθούν τόσο για την κυκλοφορία, όσο και για τα καταστήματα.
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...