Απίστευτο βίντεο: Φρενίτιδα σε κοπάδι από καρχαρίες που βρήκαν το… γεύμα τους

Firefox_Screenshot_2023-03-04T08-58-02.264Z

Ψαράς στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ πέφτει πάνω σε μια σκηνή όπου ένα κοπάδι από καρχαρίες βρίσκονται σε… φρενίτιδα, αφού έχουν εντοπίσει το επόμενο γεύμα τους.

Νομίζοντας ότι είχε εντοπίσει ένα «κοπάδι τόνων» που θα αποτελούσε το δικό του θήραμα, ένας ψαράς από τη Λουιζιάνα συνειδητοποίησε σύντομα ότι, αντ’ αυτού, έπεσε πάνω σε μια τεράστια ομάδα καρχαριών που είχαν πάθει πραγματική… φρενίτιδα, καθώς έτρωγαν τα ψάρια.

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο» είπε ο Ντίλον Μέι στο Storyful, όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το βίντεο από το εντυπωσιακό σκηνικό.

Οι καρχαρίες, είπε ο Μέι, τρέφονταν με Menhaden, ένα μικρό ψάρι που συναντάται συχνά στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και αποτελεί συχνό θήραμα για άλλα ψάρια και θηλαστικά, όπως οι φάλαινες, και το οποίο η Nature Conservancy αποκαλεί «το πιο σημαντικό ψάρι στη θάλασσα».

«Οι καρχαρίες βρήκαν το κοπάδι και το ώθησαν πάνω στο σκάφος για να το κατασπαράξουν», είπε ο ψαράς.
Οι καρχαρίες μπορούν να μείνουν έως και έξι εβδομάδες χωρίς φαγητό

Σύμφωνα με το Noaa Fisheries, μέρος της Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, οι καρχαρίες «μπορούν να μείνουν έως και έξι εβδομάδες χωρίς να τραφούν» πριν εισέλθουν σε «φάση φαγητού».

Οι καρχαρίες, λέει το πρακτορείο, «θα φάνε οτιδήποτε». Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο στομάχι των καρχαριών περιλαμβάνουν «λάστιχα, πινακίδες κυκλοφορίας, ένα γούνινο παλτό, ένα κοτέτσι, ακόμη και μια πανοπλία.

«Αλλά, γενικά, οι καρχαρίες είναι παμφάγοι, πράγμα που σημαίνει ότι συνήθως τρώνε απλώς κρέας και φυτά. Αν δεν υπάρχει άφθονο κρέας στην περιοχή, θα καταφύγουν στην κατανάλωση θαλάσσιας βλάστησης»

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *