Απίστευτες αποκαλύψεις από τη σεφ-θύμα του πρέσβη Βενεζουέλας: Ποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ της ζήτησε να αποκρύψει τη σεξουαλική παρενόχληση

sef-venezouela-2-4-2021

Λεπτομέρειες αναφορικά με το τότε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που της ζήτησε να μη δημοσιοποιηθούν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, δίνει η τότε σεφ της πρεσβείας, Ξένια Μπουζαρανίδου.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», η κυρία Μπουζαρανίδου υποστηρίζει ότι το τότε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αργότερα αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, μαζί με τον Νίκο Παππά, που τότε ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, είχαν ενδιαφερθεί για την προετοιμασία της επιστολής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Νικολάς Μαδούρο. Η ίδια τοποθετεί τα γεγονότα τον Φεβρουάριο του 2013 και σημειώνει ότι είχαν προηγηθεί καταγγελίες των γυναικών που δούλευαν στην πρεσβεία και είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρέσβη, στο υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας, οι οποίες όμως δεν έβρισκαν καμία ανταπόκριση.

Η κυρία Μπουζαρανίδου σημειώνει ότι η επιστολή παραδόθηκε από τον πρώην πρέσβη Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο, ο οποίος, όπως λέει, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει τα θύματα.

«Μία από τις πέντε που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση ήταν και η Αλια Ήσυχου, η οποία είναι η μόνη που συνεχίζει να εργάζεται στην πρεσβεία. Οπότε και συγκινήθηκε ο κ. Ήσυχος και έτσι ενεπλάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάθαμε αμέσως για την επιστολή. Μας φάνηκε κυνικό το περιεχόμενο αλλά και τι ακριβώς να κάναμε; Είχαμε τις ενστάσεις μας, αλλά ελπίζαμε ότι έτσι ίσως λυθεί το θέμα», λέει η κυρία Μπουζαρανίδου.
«Μία από τις κοπέλες είναι η κόρη του κ. Ησυχου»

Παράλληλα, εξηγεί ότι σήμερα δεν διατηρεί καμία σχέση με τον Κώστα Ήσυχο. «Έχουμε τσακωθεί, θεώρησε ακραίο ότι έκανα καταγγελία και έδωσα μια συνέντευξη εκείνη την εποχή με τα αρχικά μου. Πηγαίνοντας κόντρα στην “πολιτική ωριμότητα” που επικαλούνταν, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Για εκείνον είναι ακόμα χειρότερο γιατί είναι ο πατέρας μίας εξ αυτών που παρενοχλήθηκαν. Δεν είναι ακόμα πιο εξοργιστικό αυτό; Πόσο η εξουσία σε έχει διαφθείρει…», λέει η κυρία Μπουζαρανίδου.

Τέλος, υποστηρίζει ότι ο επόμενος πρέσβης ήρθε στην Ελλάδα με εντολή να εξαναγκάσει τις εργαζόμενες σε παραίτηση. «[…] Και έκανε τη ζωή ποδήλατο μόνο στις 4 από τις 5. Σε όλες μας εκτός από την κόρη του Ήσυχου. Από εκεί και πέρα ήταν εξουσιαστική η βία. Είχαμε πει ότι θα αντέξουμε, η μία δεν άντεξε και παραιτήθηκε. Οι άλλες τρεις τον Νοέμβριο του 2015 απολυθήκαμε με τη δικαιολογία ότι ήμασταν κακές υπάλληλοι. Ένιωσα οργή και θλίψη. Τέσσερα χρόνια μου ξαναπήρε να βρω δουλειά», καταλήγει.
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *