Ανανεωμένη Ford Mustang 2018

Η Ford Europe μας παρουσιάζει από σήμερα την ανανεωμένη Mustang που, πέρα από ελαφρώς διαφοροποιημένη εμφάνιση, έχει αλλαγές στους κινητήρες, τα κιβώτια ταχυτήτων, την ανάρτηση και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές της ανανεωμένης Mustang εντοπίζονται στο χαμηλότερο εμπρός καπό, τα νέα εμπρός φώτα, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω και τον νέο αεροδυναμικό διαχύτη.

Στα μηχανικά μέρη, ο 5λιτρος V8 αποδίδει πλέον 450 ίππους από 421 και ο 2.3 EcoBoost 290 ίππους από 317. Και οι δύο εκδόσεις κινητήρα μπορούν να συνδυαστούν με το νέο 10άρι αυτόματο κιβώτιο. Η Ford υπόσχεται ταχύτερες και πιο ομαλές αλλαγές, άρα και καλύτερες επιδόσεις. Το χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων θα συνεχίσει να είναι η βασική διάταξη, αλλά πλέον έχει δίδισκο συμπλέκτη και βολάν διπλής μάζας.

Επιπλέον, το ανανεωμένο Ford Mustang διαθέτει στον προαιρετικό εξοπλισμό μια νέα μαγνητορροϊκή ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ τα προγράμματα οδήγησης απέκτησαν δύο ακόμα επιλογές: το Drag Strip και το διαμορφώσιμο My Mode. Νέο είναι και το σύστημα Active Valve της σπορ εξάτμισης που χάρη στη λειτουργία Good Neighbour φροντίζει να μειώνει τον ήχο της εξάτμισης για να μην ενοχλούνται οι γείτονες.

Τέλος, τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού της ανανεωμένης Ford Mustang περιλαμβάνουν το Pre-Collision Assist με ανίχνευση πεζών, ενεργό cruise control, ειδοποίηση απόστασης από το μπροστινό όχημα, προειδοποίηση αθέλητης αλλαγής λωρίδας και σύστημα διατήρησης στη λωρίδα.

[Πηγή: Ford]

Leave a Comment