Ένα στιλάτο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη από τα 60s με έντονα pop στοιχεία και πολύ χρώμα

The Luscious Apartment-0-min

Ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη από τη δεκαετία του ‘60 ανασχεδιάστηκε και προσαρμόστηκε στις σύγχρονες τάσεις.

Η ομάδα της Urban Soul Project ανέλαβε στον ανασχεδιασμό ενός διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο βρίσκεται σε μια πολυκατοικία της δεκαετίας του ‘60.

Τιμώντας την pop αισθητική, αλλά με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου, η ομάδα των αρχιτεκτόνων κατάφερε να δημιουργήσει έναν εκπληκτικό χώρο, που ανταποκρίνεται στις επίκαιρες τάσεις, αλλά παραπέμπει και στην εποχή που κτίστηκε η οικοδομή, ταξιδεύοντάς μας νοσταλγικά σε άλλες αποχές.

«Υπήρξε χώρος και διάθεση για έντονα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως το χρώμα, η ποικιλία (διαφορετικότητα) των υλικών σε επενδύσεις δαπέδων και τοίχων, που συνήθως προτείνονται σε εμπορικούς χώρους και ξενοδοχεία. Η παλέτα των υλικών και των χρωμάτων αναφέρεται στο καλλιτεχνικό κίνημα της pop» αναφέρει σχετικά με το σχεδιαστικό πρότζεκτ η ομάδα της Urban Soul Project.

Τα έντονα χρώματα έχουν την τιμητική τους
Η pop αισθητική εμπνέει
Γεωμετρικά μοτίβα κάνουν τη διαφορά
Εντυπωσιακή διακόσμηση

Το διαμέρισμα των 100τμ. αρχικά ήταν χωρισμένο σε μικρά δωμάτια, ένα χαρακτηριστικό δείγμα πολυκατοικίας της δεκαετίας του ‘60. Η διάταξή του χωρίζεται σε δύο ζώνες, τη δημόσια, που περιλαμβάνει τους χώρους του καθιστικού και της κουζίνας, και την ιδιωτική με τους χώρους των τριών υπνοδωματίων –εκ των οποίων το κυρίως υπνοδωμάτιο περιλαμβάνει το δικό του αυτόνομο WC και ένα WC ξένων.

Πιο διακριτικές αποχρώσεις στην κρεβατοκάμαρα
Η κουζίνα ανταποκρίνεται στη συνολική αισθητική του διαμερίσματος
Χαριτωμένες λεπτομέρειες

Στον χώρο της σαλοκουζίνας κυρίαρχο στοιχείο αποτελούν οι επιβλητικές μεταλλικές καμάρες σε αντιστοιχία με τα δύο ανοίγματα των παραθύρων και αποτελούν ένα νοητό διαχωριστικό για το κυρίως σαλόνι.

Η pop έμπνευση συνεχίζεται και στο μπάνιο
Για τους λάτρεις της bold παλέτας χρωμάτων

«Η καμάρα διατηρήθηκε και στον μεγάλο διάδρομο, που οδηγεί στα δωμάτια, ενώ ο φωτισμός τονίζει την προοπτική και το βάθος του. Ο διάδρομος διανέμει την κίνηση στα δωμάτια και καταλήγει στο masterbedroom» συμπληρώνουν οι designers.

bovary.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...