Έκλεισαν οι φάρμες σε Ολλανδία – Δανία και έρχεται αύξηση των τιμών στα ποιοτικά δέρματα – Όσοι έχετε μην πουλάτε – Μπορεί να έχετε χρυσό!

kopenh-koro

«Ο κύριος στόχος μου είναι να διασφαλίσω ότι … οι φάρμες βιζόν δεν θα αποτελέσουν κίνδυνο μόλυνσης για τους ανθρώπους, και ως εκ τούτου η κυβέρνηση αποφάσισε να σβήσει την παραγωγή βιζόν», δήλωσε ο Δανός υπουργός τροφίμων Mogens Jensen σε συνέντευξη Τύπου.

Μετά την συμφωνία απόσυρσης με αποζημίωση (λόγω πανδημίας) των μινκ στην Ολλανδία, ήρθε το ίδιο μοντέλο και στη Δανία. Αυτό όπως αναφέρει η Kopenhagen Fur, φέρνει μεγάλη έλλειψη σε ποιοτικά δέρματα, τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μεγάλης δανέζικης δημοπρασίας, λόγω αυτής της έλλειψης, θα εκτιναχθούν σε αξία, όταν διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι η παρακάτω ενημέρωση που απέστειλε η εν λόγω δημοπρασία στους πελάτες της, μοιάζει με μία ειδοποίηση αποτροπής βιαστικής πώλησης των ποιοτικών δερμάτων, γιατί αυτά σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις θα πάρουν πολύ μεγάλη αξία.

Δείτε τι ανακοίνωσε ανάμεσα σε άλλα η Kopenhagen Fur:

«Περιορισμένη είναι η προμήθεια short nap skins λόγω μειωμένων οδηγών παραγωγής και αφαιρούνται τα Velvet skins από τα Private Treaty, μέχρι νεότερη ειδοποίηση.

Το 2020 θα το θυμόμαστε για πάντα ως το έτος Covid-19 ή Corona. Μόνο πολύ λίγες βιομηχανίες έχουν νιώσει τον αντίκτυπο αυτής της πανδημίας τόσο σκληρά όσο η βιομηχανία της γούνας.

Στις αρχές της χρονιάς μας εμπόδισε να πραγματοποιήσουμε δημοπρασίες με τον συνηθισμένο τρόπο. Αργότερα, κατέστρεψε την εμπιστοσύνη στις λιανικές πωλήσεις οδηγώντας τους πελάτες να περιορίσουν τις αγορές τους
και τώρα, ο Covid-19 θα παίξει ξανά ένα σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία μας.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ότι η Covid-19 μπορεί να εντοπισθεί σε ζώα. Ειδικά το βιζόν φαίνεται να είναι πολύ δεκτικό στην ασθένεια.
Μεγάλο μέρος της ολλανδικής παραγωγής βιζόν για το 2020 έχει ήδη αποσυρθεί και καταστράφηκε και τώρα αντιμετωπίζουμε την ίδια
κατάσταση στη Δανία.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση της Δανίας υπολογίζει έναν αριθμό απόσυρσης ζώων περίπου στα 5 εκατομμύρια.
Η αφαίρεση 5 εκατομμυρίων υψηλής ποιότητας, δανέζικων short nap skins από τη φετινή παραγωγή, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διαθέσιμη ποσότητα προς πώληση την επόμενη σεζόν.

Με τις πρόσφατες εξελίξεις στις φάρμες της Δανίας και την ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στα δανέζικα βιζόν υψηλής ποιότητας, είναι φρόνιμο να ανασταλούν όλες οι Private Treaty πωλήσεις (πρόκειται για πωλήσεις δερμάτων εκτός δημοπρασιών σε ιδιωτικό επίπεδο) Velvet skins έως ότου και πάλι καθιερώσουμε νέες τιμές αγοράς με βάση τη νέα κατάσταση.

Ελπίζουμε ότι καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα της κατάστασης και εκτιμάτε τις προσπάθειές μας να κάνουμε το καλύτερο για όλους τους συμμετέχοντες στη βιομηχανία γούνας.»

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *