Το αυτόματο ή το χειροκίνητο έχει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου!

automato-xeirokinito

Αφού πάρεις την απόφαση να αγοράσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο, ψάχνεις για να δεις τι σε συμφέρει περισσότερο. Στις μέρες αυτό που κοιτάνε οι περισσότεροι είναι ποιο αυτοκίνητο έχει την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Είναι κάτι που έχει μεγάλη σημασία για το αν θα αγοράσεις κάποιο αυτοκίνητο ή όχι.

Εκτός από τον διαφορετικό κυβισμό των αυτοκινήτων, αυτό που πολλοί σκέφτονται είναι αν τους συμφέρει να αγοράσουν αυτόματο ή χειροκίνητο αυτοκίνητο. Ποιο από τα 2 κάνει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου όμως; Σήμερα θα σου λυθεί αυτή η απορία.

Τα χειροκίνητα αυτοκίνητα συνήθιζαν να είναι πιο οικονομικά από τα αυτόματα. Με τον καιρό όμως αυτό αλλάζει. Όσο η τεχνολογία στις αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσετε, τόσο πιο αποδοτικά γίνονται τα αυτόματα αυτοκίνητα. Πολλά από τα αυτόματα καινούριας τεχνολογίας τείνουν να έχουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου από τα χειροκίνητα.

Για να μπορέσεις όμως να κάνεις την σύγκριση μεταξύ 2 αυτοκινήτων, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα χαρακτηριστικά τους. Θα πρέπει να συγκρίνεις 2 αυτοκίνητα με τον ίδιο κυβισμό και την ίδια ιπποδύναμη για να βρεις ποιο από τα 2 κάνει την χαμηλότερη κατανάλωση.

 

automato autokinito

Κάτι που βοηθάει πολύ την αυτόματη μετάδοση είναι η χρήση των συνεχώς μεταβαλλόμενων μεταδόσεων, αλλιώς γνωστό ως CVTs. Οι μηχανισμοί CVT διαφέρουν από αυτούς των αυτόματων κιβωτίων αλλά για τους οδηγούς είναι ακριβός η ίδια εμπειρία στο τιμόνι.

Οι CVT μπορούν να μεταβάλλουν συνεχώς τις σχέσεις για μέγιστη απόδοση καυσίμου. Αυτό βοηθάει στο να πετύχουν μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου σε σύγκριση με ένα χειροκίνητο αυτοκίνητο. Τα κλασσικά αυτόματα κιβώτια μπορούν και αυτά να κάνουν μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου από τα χειροκίνητα.

xirokinito autokinito

Οι σημερινές αυτόματες μηχανές τείνουν να έχουν περισσότερα γρανάζια που μετακινούν το αυτοκίνητο από τις χειροκίνητες μηχανές. Αυτά τα επιπλέον γρανάζια βοηθούν τον κινητήρα να δώσει μεγαλύτερη ισχύ στους τροχούς ενώ κρατάει χαμηλότερες στροφές στην μηχανή. Οι πωλήσεις αυτόματων αυτοκινήτων αυξάνονται και οι αυτοκινητοβιομηχανίες ψάχνουν τρόπους για να κάνουν ακόμα πιο οικονομικά.

Αν ποτέ αποφασίσεις να αγοράσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο και σου δοθεί η ευκαιρία να αγοράσεις ένα αυτόματο αυτοκίνητο λίγο πιο ακριβά από ένα χειροκίνητο μην χάσεις την ευκαιρία. Θα σου κάνει με τον καιρό την απόσβεση της διαφοράς που πλήρωσες και όχι μόνο. Μπορεί η εμπειρία να είναι διαφορετική αλλά καλό θα ήταν να σκέφτεσαι και την τσέπη σου κάποιες φορές.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *