Τι να ΜΗΝ της πεις στο πρώτο ραντεβού!
Φαντάσου να είσαι στο τέλειο πρώτο ραντεβού με την κοπέλα των ονείρων και να πεις τη λάθος φράση. Μπορεί να έχεις κανονίσει τα πάντα, το σωστό μέρος, το πιο νόστιμο γεύμα, την ιδανική μουσική, και με μια πρόταση να χάσεις κάθε ευκαιρία να ξαναβγείς μαζί της.
Μπορεί, αυτά που θέλεις να πεις να τα θεωρείς απαραίτητα για να γνωρίσεις το ραντεβού σου, αλλά να είναι πολύ νωρίς. Ακόμα, μπορεί η γλώσσα του σώματος σου να είναι τέτοια που δε θα την πείσει να ξαναβγείς μαζί της. Υπάρχουν πολλά μικρά λαθάκια που όλοι έχουμε κάνει στα πρώτα ραντεβού. Για αυτό, παρακάτω σου αναφέρω μερικές συμβουλές, για το τι να μην της πεις στο πρώτο ραντεβού!
Tips για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού!
Μην της μιλήσεις για πρώην σχέσεις
Ακόμα και αν γνωρίζεις ήδη κάποια πράγματα για το παρελθόν της, μην πέσεις στην παγίδα και αναφερθείς σε πρώην σχέσεις της. Αντίστοιχα μη μιλήσεις ούτε εσύ για τις δικές σου πρώην κοπέλες. Το πρώτο ραντεβού είναι για να μάθεις περισσότερα για την προσωπικότητα του άλλου ατόμου, και όχι για τις σεξουαλικές του εμπειρίες. Αν κάποια στιγμή σε μελλοντικό ραντεβού, αποφασίσετε να μιλήσετε ανοιχτά για αυτό το θέμα, μην την πιέσεις ούτε όμως εσύ να πιεστείς.
Μη μιλάς μόνο για την παρέα σου
Το ξέρω πως οι φίλοι σου σε κάνουν να νιώθεις πιο δυνατό, αλλά στα ραντεβού θα είσαι μόνος σου. Καλό είναι να μη μοιράζεσαι με τη συνοδό σου μόνο τις εμπειρίες που έζησες με τους φίλους σου. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να της περάσεις άθελα σου την εντύπωση, ότι επιλέγεις όλες τις ωραίες στιγμές να τις ζήσεις μαζί τους. Μια κοπέλα θέλει να ξέρει ότι υπάρχει χώρος στη ζωή σου για αυτήν, και ότι δε θα αφιερώνεις το χρόνο σου στους κολλητούς σου.
Μην κοιτάς το κινητό σου στο πρώτο ραντεβού
Βιάζεσαι να πας κάπου; Δεν περνάς καλά; Άσε το κινητό κάτω και ζήσε τη στιγμή. Αν σου μιλάει για κάποιο θέμα και εσύ ασυναίσθητα κοιτάξεις την ώρα ή ανοίξεις κάποιο μήνυμα, την έχασες. Όμως αν όντως τύχει και πρέπει να σηκώσεις μια κλήση στο τηλέφωνο, είναι σχεδόν απαραίτητο να ζητήσεις συγνώμη για τη διακοπή της συζήτησης σας και να επανέλθεις στο ραντεβού όσο πιο σύντομα μπορείς!
Μην κανονίσεις όλες τις λεπτομέρειες του πρώτου ραντεβού
Γενικά, είναι κανόνας όποιος προσκαλεί τον άλλον σε ραντεβού, να προτείνει και το μέρος που θα πάνε. Για παράδειγμα, άλλοι προτιμούν να βρεθούν σε εστιατόριο, άλλοι σε καφετέρια και άλλοι για περπάτημα και φαγητό ή καφέ στο χέρι. Από κει και πέρα, αν συμφωνήσει με την πρόταση σου, ρώτα την αν έχει κάτι στο μυαλό της. Τα “ξέρω μια καλή ψησταριά με ένα σουβλάκι λουκούμι” περνούσαν μόνο στις ελληνικές ταινίες. Επίσης, μπορεί να έχει να σου προτείνει ένα μέρος που δε γνώριζες ή ένα στυλ ραντεβού που δεν είχες καθόλου στο μυαλό σου!
Μην τη διακόπτεις όταν σου μιλάει
Πολλές φορές οι άνθρωποι ξεκινάμε να μιλήσουμε για ένα θέμα και με συνειρμούς καταλήγουμε σε κάποιο άλλο. Αν αυτό της συμβεί, δε χρειάζεται να τη διακόψεις για να την επαναφέρεις στο θέμα. Ίσα ίσα, ότι λύθηκε και σου μιλάει περισσότερο σημαίνει ότι έχει βρει κάτι που της αρέσει σε σένα. Ακόμα, αν διαφωνείς με κάτι που λέει ή έχεις να μοιραστείς αντίστοιχη εμπειρία, άφησε την πρώτα να ολοκληρώσει.
Μη φύγεις πριν από αυτήν
Φτάσατε μαζί στο ραντεβού, καλό είναι να φύγετε και μαζί από αυτό, είτε συνεχίσετε μαζί είτε όχι. Ακόμα, καλό είναι να διαβεβαιώσεις ότι έχει τρόπο να γυρίσει στο σπίτι της. Μπορείς να προσφερθείς να τη συνοδεύσεις, αλλά αν αρνηθεί μην επιμείνεις επίμονα. Αν καλέσει ταξί ή κάποιον φίλο, μπορείς να περιμένεις για λίγο μαζί της.
Ποιος πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;
Το θέμα των αιώνων! Εγώ συμφωνώ με την εξής λογική: Αυτός που προσκαλεί σε πρώτο ραντεβού πρέπει και να κεράσει! Τώρα αν ο άλλος προταθεί να δώσει ένα μέρος τον χρημάτων, το θέμα αλλάζει. Δεν υπάρχει σωστή απάντηση γιατί παίζει ρόλο το μέρος, ο άνθρωπος και η συνολική κατάσταση. Σε μια δίκαιη πραγματικότητα, αυτός που θα κεράσει στο πρώτο ραντεβού είναι αυτός που θα κεραστεί στο δεύτερο!