Πραγματοποιήθηκε το1ο Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων με θέμα «Το παρόν και το μέλλον».

pragmatopoihohke-to1o-dihmero-episthmoniko-synedrio-ektrofhs-goynoforwn-zwwn-me-oema-to-paron-kai-to-mellon

Με πρωτοβουλία του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, πραγματοποιήθηκε το 1ο Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων με θέμα «Το παρόν και το μέλλον».

Το συνέδριο ξεκίνησε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου από τη Σιάτιστα και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο Άργος Ορεστικό. Δεκάδες εκτροφείς παρακολούθησαν την ενημέρωση και τις δύο ημέρες. Το παρών έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, η Βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Αντιδήμαρχος Άργους Ορεστικού Αλέξανδρος Καράτζιος, εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας, όπως επίσης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Κύριος σκοπός του συνεδρίου, ήταν να ενημερωθούν οι εκτροφείς για τα προγράμματα τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και παράλληλα να υπάρξει μια στοχευμένη πληροφόρηση σχετικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν o Πρόεδρος της Fur Europe John Papso, η Γενική Διευθύντρια της Fur Europe Mette Lykke Nielsen, ο Business Director της Saga Furs Julio Suarez Christiansen, o Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Ναούμ Δίτσιος, ο Καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ Χρήστος Βλάχος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ Δημήτριος Μπακαλούδης, οι εξουσιοδοτημένοι σύμβουλοι για την Welfur Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου και Ζωή Θώμου, ο εκπρόσωπος της Hedeusted Grupper (H.G.) Morten Agren και ο σύμβουλος επιχειρήσεων Ιωάννης Μητλιάγκας.

Κατά το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Ο κλάδος εκτροφής γουνοφόρων ζώων αποτελεί στις μέρες μας, ίσως, τον πιο δυναμικό κλάδο της βιομηχανίας γούνας και σίγουρα τον μόνο που υπέστη τα λιγότερα δεινά που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί αρχικά η παγκόσμια και την τελευταία δεκαετία η ελληνική οικονομική κρίση. Στη Δυτική Μακεδονία, τώρα, όπου χτυπάει η καρδιά της Ελληνικής Γούνας, ο κλάδος είχε και εξακολουθεί να έχει δυναμική ανάπτυξης. Υπάρχει τεράστια τεχνογνωσία που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα ελληνικά δέρματα γουνοφόρων ζώων πλέον είναι ανταγωνιστικά και σε ποιότητα των καλύτερων, παγκοσμίως, εκτροφέων άλλων χωρών. Εμείς, ως Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, σε συνεργασία με τοπικούς επιστημονικούς φορείς, καταθέσαμε στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο του κλάδου της Γούνας και της γουνοποιίας, όπου τρεις από τις συνολικά οκτώ δράσεις αφορούν την εκτροφή Γουνοφόρων Ζώων».

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων Αθανάσιος Λάγγας δήλωσε μετά τη λήξη του συνεδρίου πως «Συνεχίζουμε τις δράσεις μας ακολουθώντας τα απαραίτητα προγράμματα, αλλά και ενημερώνοντας σωστά τους συναδέλφους μας, έτσι ώστε το 2020 που θα πρέπει όλες οι φάρμες να έχουν την πιστοποίηση από το Welfur προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν στις παγκόσμιες δημοπρασίες, να είναι πανέτοιμοι».

Ειδικότερα, μετά το Summer School, θα πραγματοποιηθεί ακόμα ένα σεμινάριο για τους εκτροφείς όπου θα χορηγηθεί το «πιστοποιητικό-γνώσης ευθανασίας ζώων», το οποίο απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων προκειμένου να πληροφορούν οι πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι φάρμες των γουνοφόρων ζώων στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Δυτική Μακεδονία.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και της Fur Europe.

Πραγματοποιήθηκε το1ο Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων με θέμα «Το παρόν και το μέλλον». Πραγματοποιήθηκε το1ο Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων με θέμα «Το παρόν και το μέλλον». Πραγματοποιήθηκε το1ο Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων με θέμα «Το παρόν και το μέλλον».

neakastoria.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...