Ποια είναι η Μαρία Αντωνίου που ανέλαβε το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη -Μία κίνηση που επικρίθηκε
Ακόμα και αν έγινε παράδοση-παραλαβή στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, πέρασε απαρατήρητη. Ενδεχομένως όχι τυχαία.
Γιατί ύστερα από ένα μπαράζ νομοθετημάτων, που έδειξε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν έτοιμη από καιρό για να κυβερνήσει, η επιλογή να πληρωθεί η θέση της υπεύθυνης του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη απογοήτευσε πολλούς Νεοδημοκράτες.
Δεν ήταν τόσο το πρόσωπο, μια πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας από τον νομό Καστοριάς, με μια τάση σε «κορώνες», αλλά αυτή καθαυτή η πλήρωση της θέσης. Μιας θέσης που δημιουργήθηκε για καθαρά εκλογικούς σκοπούς, μια θέση που δημιουργήθηκε για την Κατερίνα Νοτοπούλου και που ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε χαρακτηρίσει «άχρηστη για τους πολίτες αλλά χρήσιμη για κομματικούς διορισμούς». Μια φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη που η αντιπολίτευση, μέσω των social media και της Ομάδας Μνήμης, φρόντισε να του θυμίσει.
Η επιλογή να πληρωθεί η θέση της υπεύθυνης του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όσο και αν επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως αναβάθμιση του γραφείου και όχι ως ένας ακόμα κομματικός διορισμός (η κυρία Αντωνίου υποτίθεται ότι «σε συνεργασία με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τις αυτοδιοικητικές Αρχές θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην προβολή του brand Μακεδονία»), δεν έπεισε ούτε τους Νεοδημοκράτες, που μέσω των κοινωνικών δικτύων εξέφρασαν με έντονο τρόπο την απογοήτευσή τους.
Πολλοί μάλιστα υποστήριξαν ότι όχι μόνο το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αλλά ακόμα και αυτό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πρέπει να καταργηθεί.
Ποια είναι η Μαρία Αντωνίου
Αλλά και το πρόσωπο της Μαρίας Αντωνίου μάλλον δεν ενθουσίασε ούτε αυτούς τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους, ενώ έδωσε αφορμή σε σκληρή κριτική από τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Θυμήθηκαν ότι η κυρία Αντωνίου ήταν το 2013 η μόνη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θέλησε να καταθέσει στεφάνι στη γιορτή μίσους στο Βίτσι, μαζί με τους χρυσαυγίτες. Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της από τις γιορτές αλλά και άλλες φωτογραφίες, με την κυρία Αντωνίου να κυκλοφορεί αγκαζέ και χαμογελαστή με την τότε χρυσαυγίτισσα κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Δέσποινα Σβερώνη.
Αλλοι ανήρτησαν δηλώσεις «μαργαριτάρια» της Μαρίας Αντωνίου. Οπως όταν θέλησε να απαντήσει στα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για ραντεβού στα γουναράδικα.
Στους οποίους απάντησε, χωρίς να κάνει χιούμορ:
«Επειδή ακόμα κάποιοι ονειρεύονται ραντεβού στα γουναράδικα, ως Ελληνίδα και βουλευτής Καστοριάς, οφείλω να δώσω μία απάντηση. Αφήστε επιτέλους ήσυχους τους γουναράδες. Κάνουν τη δουλειά τους, είναι από τους τελευταίους παραγωγικούς κλάδους της πατρίδας μας και χρειάζονται την ενίσχυση και τη βοήθειά μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να κλείσουν όλες οι παραγωγικές μονάδες στη χώρα; Να κλείσουν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις; Ας το πει επιτέλους και να σταματήσει να κρύβεται».
Το βιογραφικό της Μαρίας Αντωνίου
Η Μαρία Αντωνίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε Δασολογία στη Γεωπονοδασολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εργάστηκε ως δασολόγος σε πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα αλλά και στο Δημόσιο, στις Διευθύνσεις Δασών Φθιώτιδας και Καστοριάς. Από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009 διετέλεσε Γενική Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς. Το 2007 εξελέγη αιρετό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Μάιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2019 διετέλεσε βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία. Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2019 ήταν αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνη για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Πηγή: iefimerida.gr