Ψηφοδέλτια ΝΔ: Μένουν, επανέρχονται και προστίθενται νέοι στην Καστοριά – Αναλυτικά για κάθε περιφέρεια

NEA_DHMOKRATIA2-768x512-696x464

Πρόσωπα γνωστά , από τους χώρους του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας, τεχνοκράτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών ομάδων «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δηλώσει ότι οι μόνοι που έ χουν επισήμως το χρίσμα αυτή τη στιγμή είναι οι εν ενεργεία βουλευτές, ωστόσο είναι δεδομένο ότι το «νέο αίμα» θα καταλάβει σημαντικό χώρο στις λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Κοραή, Θανάσησ Φουσκίδης, Σωτήρης Πολύζος

Περιφέρεια Αττικής

Α’ Αθηνών

Στην Α’ Αθηνών, εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Ντόρα Μπακογιάννη και Νικήτα Κακλαμάνη, οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, στη μάχη του σταυρού θα ριχθούν ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος θα μετακινηθεί από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και ο Δημήτρης Ιατρίδης, ενώ ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Επίσης, από το Μητρώο Στελεχών παίζουν τα ονόματα του οικονομολόγου Θανάση Πηλιούνη και της δικηγόρου Σοφίας Νικολάου.

Β’ Αθηνών

Στη Β’ Αθηνών, οι εν ενεργεία βουλευτές που φαίνεται ότι θα είναι και πάλι στο ψηφοδέλτιο πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Αννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη, η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Επίσης δυνατά στη «μάχη» έχουν μπει η Νίκη Κεραμέως, που φεύγει από το Επικρατείας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, Σάκης Ιωαννίδης, ο γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Ν.Δ., Βασίλης Σπανάκης, όπως και ο Νίκος Ρωμανός. Ακόμη, η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., Τάσος Γαϊτάνης, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, Βασίλης Ξυπολυτάς, και η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος, Ζωή Ράπτη. Επιπλέον, έντονη είναι η κινητικότητα του πρώην δημάρχου Μελισσίων Μανώλη Γραφάκου, του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, της Ντόρας Πάλλη, κόρης της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, καθώς και της Ιωάννας Γκελεστάθη. Από τον δημοσιογραφικό κόσμο «ψήνεται» έντονα η υποψηφιότητα του Αρη Πορτοσάλτε, χωρίς ακόμα να μιλάει κανείς με σιγουριά για αυτήν, καθώς και εκείνη του αθλητικογράφου Αντώνη Πανούτσου. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος το «τρέχει» ήδη και θεωρείται δεδομένη η κάθοδός του. Βολιδοσκοπείται επίσης ο πρώην ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας, χωρίς ο ίδιος να επιβεβαιώνει αν θα θέσει υποψηφιότητα. Ανάμεσα στους πρώην βουλευτές και υπουργούς που δείχνουν ξεκάθαρο ενδιαφέρον να είναι εκ νέου υποψήφιοι είναι ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχει «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας η υποψηφιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου επί Κ. Καραμανλή, Θοδωρή Ρουσό πουλου. Επίσης, από το Μητρώο Στελεχών έχουν ξεχωρίσει οι Βασίλης Ανδρικόπουλος, Αθηνά Ψαράκη, Ιωάννης Κούτρας, Τάσος Καρανδρέας, Αντώνης Χονδρονίκος και Ινέτζη Δημητρακάκη. Η λίστα των υποψηφίων για τη Β’ Αθηνών δεν φαίνεται να σταματάει εδώ και συμπληρώνεται με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, που ανήκε στο περιβάλλον του Ευ. Βενιζέλου και στο ΠΑΣΟΚ, τον πολιτευτή Σωτήρη Ησαΐα, τη Βαρβάρα Γελαδάκη, την Κορίνα Δαμουλιάνου και τον Γιώργο Τσουκαλαδάκη.

 

Αττική

Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι σημερινοί βουλευτές Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας. Στη μάχη του σταυρού θα ριχθούν επίσης ο Βασίλης Οικονόμου, που μετακινείται από το Επικρατείας, ο Νίκος Καντερές, ο Ανδρέας Τσώκος, ο Γιώργος Κώτσηρας, ο Νίκος Σοφιανός, η Ευρώπη Κοσμίδη και η Βάσω Κόλλια. Επίσης, προστίθενται από το Μητρώο Στελεχών ο φαρμακοποιός Ρουσλάν Μπουντζάν και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Τελευταία ακούγεται έντονα και το όνομα του έμπειρου αυτοδιοικητικού Πέτρου Πουλάκη.

Α’ Πειραιώς

Στην Α’ Πειραιώς θα είναι και πάλι υποψήφιοι ο νυν βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος και ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ πιθανές θεωρούνται οι υποψηφιότητες του επιχειρηματία Χριστόφορου Μπουτσικάκη (από το στενό περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη), του πρώην πολιτευτή του Ποταμιού Τάσου Αβραντίνη, της δικηγόρου Ζωής Ρούσου και της Μαρίας Καλαγιά. Συζητείται ακόμη η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη. Δυναμική ωστόσο παρουσία σε όλα τα επίπεδα καταγράφουν τα δύο νεαρά -προερχόμενα από την Τοπική Αυτοδιοίκησηστελέχη Γιάννης Μελάς και Σταυρούλα Αντωνάκου, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Νόνης Δούνια. Από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο ο Γιώργος Λεούσης, πρόεδρος της Β’ Υγειονομ. Περιφέρειας.

Β’ Πειραιώς

Στη Β’ Πειραιώς, μετά το κενό που αφήνουν ο Γιάννης Τραγάκης και ο Τάσος Νεράντζης, οι οποίοι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, έχει ανοίξει η όρεξη σε πολλούς, με επικρατέστερους τον γιατρό και πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Μιχάλη Λιβανό, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Νίκο Χρουσαλά, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον δικηγόρο και πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παλευρατζή, τη δημοσιογράφο Εύα Ζαχιώτη, την Ελένη Κριτσιδήμα, καθώς και τον Τάσο Μύτογλου, από το Μητρώο Στελεχών. Εσχάτως ακούγεται και το όνομα της Αντζελας Γκερέκου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Αιτωλοακαρνανία

Εκτός των Μάριου Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη, δυνατά παίζουν ο δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης και ο επιχειρηματίας Σπήλιος Λιβανός. Τελευταία μπαίνει στην εξίσωση και η πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ, Νικολίνα Μαρίνου. Από το Μητρώο ξεχωρίζουν η Αναστασία Σακαρέλη, που εργάζεται στον ΔΕΔΔΗΕ, και η Μαρία Καλπουζάνη, η οποία έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες τράπεζες.

Αχαΐα

Πέραν των Ανδρέα Κατσανιώτη και Ιάσονα Φωτήλα, μια κοινοβουλευτική έδρα αναμένεται να διεκδικήσουν ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, ο εγκληματολόγος Αγγελος Τσιγκρής, ο Γιώργος Μαυραγάνης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών, ο Φοίβος Μπεκίρης, αδερφός του Μιχάλη Μπεκίρη, ο Γιώργος Καραμαλίκης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης και οι πολιτευτές Εφη Γιαννιά και Ελένη ΚονιδάρηΑντωνοπούλου.

Ηλεία

Στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή και πρώην υπουργό Κώστα Τζαβάρα, φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιοι οι πρώην βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Μαρίνος. Αλλη μία θέση, όπως όλα δείχνουν, θα έχει πάλι ο δικηγόρος και πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης. Επίσης, ένα νέο πρόσωπο, με αναφορά στο περιβάλλον Μητσοτάκη, μέσα από το Μητρώο Στελεχών, φαίνεται ότι θα διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στη Βουλή και πρόκειται για τον νεαρό επιχειρηματία Νίκο Κοροβέση, που δραστηριοποιείται στον τουρισμό και την εστίαση. Αλλα δύο στελέχη που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Νικόλαος Καλάκος, γενικός διευθυντής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σύμβουλος επιχειρήσεων.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Α’ Θεσσαλονίκης

Στη «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της συμπρωτεύουσας θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές -εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα ΚαραμανλήΚωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Ελενα Ράπτη. Επίσης, ιδιαίτερα πιθανή (αν δεν καταλήξει προεκλογικά στο Επικρατείας) είναι η υποψηφιότητα της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρίας Σπυράκη, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές της. Το ψηφοδέλτιο θα συμπληρώνουν ο Στράτος Σιμόπουλος, η Βίκυ Νάκου, η Σύνθια Σάπικα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, η Ελενα Φύκα, ο Δημήτρης Πανοζάχος, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Φάνης Ουγγρίνης, η Κατερίνα Σταμούλη, ο Σωκράτης Δημητριάδης, ο Αλέξανδρος Θάνος και η Αννα Ευθυμίου. Από το Μητρώο Στελεχών θα προστεθούν ο Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, ο Αλέξανδρος Λαγάκης, ο Ιωάννης Παπαγεωργίου και ο Διαμαντής Γκολιδάκης. Επίσης ακούγεται το όνομα της πρώην προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, Βίκυς Ευταξά, ενώ αίνιγμα παραμένει η περίπτωση του πρώην υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Εντονες πιέσεις ασκούνται στον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Νίκο Γκάλη, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει αποφασίσει ακόμη.

Β’ Θεσσαλονίκη

Στην εν λόγω περιφέρεια θα πολιτευθούν και πάλι οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ενώ το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Θεοφάνης Παππάς, Κώστας Γιούτικας, Κώστας Φωτίου, Χρήστος Τσογκαρλίδης, Κώστας Ευθυμίου, Κατερίνα Ζιούτα και Γερακίνα Μπισμπίκα. Κατά καιρούς έχει «παίξει» και το όνομα του πρώην γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γιώργου Καραγιάννη.

Ημαθία

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς και ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Επίσης, στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο λέγεται ότι θα ενταχθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Ζήσης Πατσίκας, ο Πέτρος Λυμπερίδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ο δικηγόρος Προκόπης Μπίλης, ο γιατρός Γιώργος Μηνάς, ο Κώστας Ζιώγας, καθώς και ο Αργύρης Γκαμπέσης, πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Παπανικολάου». Τα ονόματα δύο αγροτών «παίζουν» επίσης για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και πρόκειται για τον Νίκο Λολιόπουλο και τον Στέργιο Κίρτσιο.

Πέλλα

Στο ψηφοδέλτιο της Πέλλας, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή, Γιώργο Καρασμάνη, θα είναι και πάλι οι πρώην βουλευτές Διονύσης Σταμενίτης και Δάνης Τζαμτζής. Επίσης, ισχυρό στίγμα δίνουν ο περιφερειακός σύμβουλος Λάκης Βασιλειάδης, ο δήμαρχος Εδεσσας, Δημήτρης Γιάννος, ο Γιώργος Γκλαβάκης, ο Γιάννης Ανδρίτσος, η Γεσθημανή Πασχαλίδου, η Δέσποινα Πρίνια, ο Ηλίας Πλιόγκας και η Ειρήνη Χατζοπούλου. Εκτός αυτών, «παίζει» η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Δεληγιάννη, ιδιοκτήτη εταιρείας φαρμακευτικών προϊόντων.       Σέρρες   Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές φαίνεται ότι θα είναι το ψηφοδέλτιο στις Σέρρες, με τον Κώστα Καραμανλή να είναι και πάλι ο εκπρόσωπος της παρακαταθήκης του Εθνάρχη στη γενέτειρά του, και τη Φωτεινή Αραμπατζή επίσης να είναι εκ νέου υποψήφια. Υποψήφιοι θα είναι ακόμη ο Τάσος Χατζηβασιλείου, που διατηρεί άριστες σχέσεις με το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Μενέλαος Βλάχβεης και ο Δημήτρης Γκολέμης.

Κιλκίς

Στο Κιλκίς, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Γιώργο Γεωργαντά, που «κλειδώνει» την πρωτιά, όπως όλα δείχνουν δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα της αναπληρώτριας γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων, Νατάσας Σωτηριάδου, ενώ έντονα ακούγεται και πάλι ο δημοσιογράφος Σούλης Καζαντζίδης.

Χαλκιδική

Ο εν ενεργεία βουλευτής Γεώργιος Βαγιωνάς θα έχει απέναντί του τον Ευθύμιο Καρανάσιο, καθώς και τον επιχειρηματία Δημήτρη Τσούφη. Ακούγονται επίσης ο γιατρός Μανώλης Μπέης, ο δικηγόρος Στέλιος Βαλιάνος και η επίσης δικηγόρος Στέλλα Κουφογιάννη.

Πιερία

Το εν ενεργεία κοινοβουλευτικό στέλεχος Κώστας Κουκοδήμος θα είναι, εκτός απροόπτου, μεταξύ των βασικών ανταγωνιστών της πρώην βουλευτού Αννας Μάνη-Παπαδημητρίου, του Λευτέρη Μωυσιάδη (από το στενό περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη), του δικηγόρου Νίκου Λιακόπουλου, της πρώην προέδρου του ΙΚΥ Εφης Μπάσδρα, του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ, Ηλία Τάπρα, του Δημήτρη Μπέη και του «σαμαρικού» Φώντα Μπαραλιάκου. Ερώτημα αποτελεί ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Εντονα ακούγεται και το όνομα του πρώην γενικού γραμματέα της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου.

Περιφέρεια Κρήτης

 

Ηράκλειο

Τον «κυρίαρχο» ρόλο θα έχει και πάλι ο νυν βουλευτής και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης, έντονα ακούγεται το όνομα του ανιψιού του Μανώλη Κεφαλογιάννη Ζαχαρία, χωρίς ωστόσο ακόμη να επιβεβαιώνεται, καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του ευρωβουλευτή στην εκλογική του περιφέρεια. Ο επίσης πρώην βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, με σταθερή παρουσία στο νησί, θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Δεδομένο είναι το ενδιαφέρον και της Αθηνάς Σπανάκη. Πιθανή και η υποψηφιότητα του γιατρού και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών Αστερουσίων Γιώργου Επιτροπάκη, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Αντίπα Σηφάκη. Επίσης, ακούγεται το όνομα του έμπειρου κομματικού στελέχους Γρηγόρη Ροκαδάκη. Στη λίστα θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν η δημοσιογράφος Νικολέττα Σφακιανάκη, ο επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού Γιώργος Μπαμιεδάκης, καθώς και ο Χάρης Βαβουρανάκης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου.

Λασίθι

Στον Νομό Λασιθίου αμετακίνητος φαίνεται να είναι ο ισχυρός της περιοχής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί και ένα νέο πρόσωπο μέσω του Μητρώου Στελεχών: πρόκειται για τη Δέσποινα Μπαλοθιάρη, η οποία εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση στην Ιεράπετρα.

Ρέθυμνο

Χωρίς κάποια έκπληξη το ψηφοδέλτιο του Ρεθύμνου, όπου, εκτός από τον νυν βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Δανδουλάκης, όπως και ο Μανώλης Καλλιονάκης. Αναμένεται, ωστόσο, να υπάρξουν κάποια νέα πρόσωπα, που θα προκύψουν από το Μητρώο Στελεχών.

Χανιά

Ιδιαίτερο στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι τα Χανιά, γενέτειρα των Μητσοτάκηδων. Αν δεν είναι εκ νέου υποψήφιος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τότε τη σκυτάλη θα πάρει ο ανιψιός του, ο Αλέξανδρος. Οσο για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου, έχουν ακουστεί εντόνως ο Δημήτρης Φραγκάκης, ο Γιάννης Μαρακάκης, η Δάφνη Μανουσάκη, ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Νίκος Ξανθουδάκης, ο Κώστας Γύπαρης, καθώς και η Ελβη Στασσίνου.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Γρεβενά

Στα Γρεβενά, εκτός από τη δεδομένη υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Τιμολέοντος Κοψαχείλη, έντονα κινείται ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης. Δυνατή υποψηφιότητα χαρακτηρίζουν αυτήν του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη, αν τελικά αποφασίσει να είναι στο ψηφοδέλτιο, ενώ ισχυρό στίγμα έχουν δώσει οι Απόστολος Τσένης και Θανάσης Σταυρόπουλος.

Καστοριά

Στο ψηφοδέλτιο της Καστοριάς θα είναι η νυν βουλευτής Μαρία Αντωνίου καθώς και ο πρώην βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας. Επίσης όπως φαίνεται, από το Μητρώο Στελεχών θα είναι η δικηγόρος Αγνή Κανδύλη καθώς και ο Βασίλης Τσιφλικιώτης, επίσης δικηγόρος.

Κοζάνη

Στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης θα είναι εκ νέου ο νυν βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης, ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα «κονταροχτυπηθεί» με τον πρώην υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο. Από το Μητρώο Στελεχών, πιθανόν να συμπληρώσουν το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο ο οδοντίατρος Γιάννης Δεληγιάννης και η Λένα Κοσαμπαλίδου. Στην εξίσωση βρίσκονται επίσης η πρόεδρος ΝΟΔΕ, Εύη Πρώιου, και το πρώην στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. Χάρης Κάτενας, ο Γιώργος Τοπαλίδης, καθώς και ο Γιώργος Δακής.

Φλώρινα

Στη Φλώρινα, εκτός από τον βουλευτή του νομού Γιάννη Αντωνιάδη, θα συμμετάσχουν εκ νέου ο πρώην βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης και ο Σταύρος Παπασωτηρίου, ενώ «παίζει» έντονα και το όνομα του δημάρχου Γιώργου Βοσκόπουλου.

Δράμα

Ο βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, ενώ ακούγεται έντονα το όνομα του νεαρού δικηγόρου και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Μιχάλη Τάσσου. Παίζουν, επίσης, οι Κώστας Μπλούχος και Κυριάκος Χαρακίδης.

Έβρος

Τη Ν.Δ. εκπροσωπεί σήμερα στη Βουλή ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, ενώ εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώην υφυπουργός Αλέκος Δερμεντζόπουλος (σε διαφορετική περίπτωση ακούγεται εδώ και καιρό η θυγατέρα του, Μελίνα Δερμεντζοπούλου). Επίσης, από το Μητρώο Στελεχών λέγεται ότι θα συμμετάσχει ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, έμπορος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διευθύνει τις οικογενειακές επιχειρήσεις Interbagno. Στο ψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθεί η συγγραφέας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Χρύσα Μπαχαρίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Ακης Γεροντόπουλος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ακούγονται, επίσης, οι Βαγγέλης Ρούφας, Κώστας Κελέτσης και Σωτήρης Μποταΐτης.

Καβάλα

Στην Καβάλα θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ., Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριου Λαζαρίδη. Επίσης, «παίζει» έντονα το όνομα του πρώην προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας Θράκης Κώστα Αντωνιάδη και, όπως όλα δείχνουν, θα μπουν και πάλι στη μάχη του σταυρού οι πρώην βουλευτές του νομού Γιώργος Καλαντζής, Γιάννης Πασχαλίδης και Κώστας Κλειτσιώτης.

Ξάνθη

Ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός θα επιχειρήσει να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο, ενώ πιθανοί για να τον πλαισιώσουν είναι οι Ακήφογλου Μπιρόλ, Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη, Κωνσταντίνος Μαλάκης και Μιχάλης Πουσπουρίκας

Ροδόπη

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα προσπαθήσει να πετύχει την… ολική επαναφορά του στο Κοινοβούλιο, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής να έχουν παίξει κομβικό ρόλο στην προσέγγισή του με το σύστημα Μητσοτάκη. Τη λίστα θα συμπληρώσουν, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Μουσταφά Κατραντζή καθώς και η Βούλα Ελευθεριάδου.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *