«Χρόνια πολλά Άρη»

Καταγραφή-152

Στις 25 Μαρτίου του 1914 , σε ένα καφενείο της περιοχής Βότση στην Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε ο Άρης. Ούτε, ίσως, οι ιδρυτές του μπορούσαν να φανταστούν ότι αυτός ο σύλλογος θα έχει αυτή την εξέλιξη. Ο Άρης , από τα πρώτα χρόνια της ιστορίας του, έβαλε στο DNA του , το κυνήγι των τίτλων και τον πρωταθλητισμό.

Σήμερα συμπληρώνονται 105 χρόνια από την ίδρυση του τεράστιου αυτού συλλόγου. 105 χρόνια ένδοξης ιστορίας. 105 χρόνια με χαρές, με νίκες, με λύπες, με στεναχώριες. 105 χρόνια πάντα , όμως, με το κεφάλι ψηλά. Ο οπαδός του Άρη έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος γι αυτό.

Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που πέρασε αυτός ο σύλλογος, ποτέ δεν λύγισε, ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι. Κυνηγήθηκε από κυβερνήσεις και καθεστώτα, από πολιτικούς και αθλητικούς φορείς. Κάθε φορά που νόμιζαν ότι θα τον λυγίσουν, πάντα κατάφερνε και επέστρεφε πιο δυνατός.

Το «10» επικοινώνησε με τους Ντίνο Κούη, Γιώργο Ζήνδρο και Γιάννη Βέννο. Παίκτες που έγραψαν τη δική τους ιστορία με τη φανέλα του Άρη, που έβαλαν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι, που συνυπέγραψαν μέρος της ένδοξης ιστορίας του. Οι τρεις παλαίμαχοι παίκτες έστειλαν τις δικές τους ευχές για τα γενέθλια του Άρη αλλά και την προοπτική που φαίνεται να υπάρχει στον σύλλογο για τα επόμενα χρόνια.

Ντίνος Κούης

«Κάθε χρόνο αυτή η μέρα είναι ξεχωριστή. Ο Άρης γιορτάζει πλέον, 105 χρόνια από την ίδρυση του. Όλοι εμείς που συμμετείχαμε με οποιονδήποτε τρόπο στα κοινά αυτού του συλλόγου αλλά και όλοι οι οπαδοί του Άρη, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι. Θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα για τον σύλλογο. Να έχει συνεχώς επιτυχίες τα επόμενα χρόνια, να συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στον ελληνικό αθλητισμό. Η ομάδα ποδοσφαίρου έχει επιστρέψει στη φυσική της θέση, μετά τα δύσκολα χρόνια που πέρασε και δείχνει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Χρόνια πολλά Άρη».

Γιώργος Ζήνδρος

«Είναι συγκινητική η προσπάθεια που κάνει η ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη μέχρι τώρα πορεία, μετά από τα δύσκολα χρόνια. Εύχομαι να μην επαναληφθεί αυτό που περάσαμε την τελευταία τετραετία. Ο κόσμος να είναι περήφανος για την ομάδα και να την ενισχύει όπως το κάνει φέτος. Με λίγη προσοχή, η έξοδος στην Ευρώπη είναι ένας στόχος που μπορεί άνετα να επιτευχθεί».

Γιάννης Βένος

«Συμπληρώνονται 105 χρόνια από την ίδρυση του Άρη. Όλα αυτά τα χρόνια, ο σύλλογος είχε σημαντικό ρόλο στην αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας. Με τα ιδεώδη του Άρη ανδρώθηκαν και γαλουχήθηκαν χιλιάδες παιδιά. Ευχόμαστε να συνεχίσει το ίδιο και για πολλούς αιώνες στο μέλλον.

Η ομάδα στο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και πάει από το καλό στο καλύτερο. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ιδανικότερη επιστροφή από αυτή που είχε φέτος. Κατά πάσα πιθανότητα, θα πετύχει τον στόχο της τέταρτης θέσης. Αν έχουν μια λογική εξέλιξη τα παιχνίδια, στην επόμενη αγωνιστική θα ισοβαθμήσουμε με τον Ατρόμητο. Από εκεί και πέρα, τον υποδεχόμαστε στην έδρα μας και είναι στο χέρι μας να κάνουμε ό,τι καλύτερο».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *