Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Στεφάνια με ό,τι έχετε σπίτι σας -Απίθανες ιδέες [εικόνες]

stefani-porta

Οι ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι πολλές και σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο το Pinterest αλλά και διάφορες ομάδες στο Facebook, οι οποίες προσφέρουν έμπνευση.

Κάπως έτσι, η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση γίνεται όλο και πιο πρωτότυπη. Την ώρα που κάποιοι στολίζουν τα δέντρα τους κλασσικές μπάλες, άλλοι επιλέγουν να βάλουν μπαλόνια ή να στολίσουν σκάλες. Ο καθένας επιλέγει τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με βάση το προσωπικό του στιλ και ύφος.
Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, που δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι, είναι το στεφάνι. Μικρά και μεγάλα στεφάνια κοσμούν τις πόρτες των σπιτιών, έτοιμα για το νέο έτος.

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια συνδέονται με τη διακόσμηση των γιορτών του Δωδεκαημέρου και η ιστορία τους ξεκινά από τον 16ο-17ο αιώνα για τη γιορτή γέννησης του Χριστού. Συνήθως τα στόλιζαν με έλατο, κουκουνάρια, ρόδια και γκι, ενώ το σχήμα του ήταν κυκλικό για να συμβολίζει την αιωνιότητα.
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Ιδέες για τα στεφάνια σας

Τα κλασσικά στεφάνια με το έλατο και τα παιχνιδάκια αποτελούν μια σίγουρη επιλογή. Η πόρτα στολίζεται και δείχνει γιορτινή, χωρίς υπερβολές.

Το κλασσικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι μπορεί να αλλάξει και να γίνει πιο εντυπωσιακό εάν είναι κατασκευασμένο από φυσικό έλατο και διακοσμείται με μεγάλα κουκουνάρια και λόγο γκι.


Φωτογραφία: Instagram @sparkjoydecor

Εάν σας αρέσει το γκι και προτιμάται το έντονο κόκκινο χρώμα του από το πράσινο του ελάτου, μην διστάσετε να επιλέξετε για τη χριστουγεννιάτικη σας διακόσμηση ένα στεφάνι γεμάτο γκι.


Φωτογραφία: Instagram @alicestrangeflowers

Παραμένοντας, με κλασσική διάθεση, μια εντυπωσιακή ιδέα είναι ένα στεφάνι με έλατο και λευκά λουλούδια, όπως αυτό:


Φωτογραφία: Instagram @sparkjoydecor

Ή ένα στεφάνι με περισσότερα λουλούδια και αποξηραμένα φρούτα.


Φωτογραφία: Instagram @alicestrangeflowers

Για κάτι πιο έντονο, πάλι σε κόκκινο χρώμα, μπορείτε να διαλέξετε ένα στεφάνι διακοσμημένο μπάλες και άλλες μικρά διακοσμητικά.


Φωτογραφία: Shutterstock

Εκτός από το πράσινο και το κόκκινο, ένα άλλο χρώμα που κυριαρχεί τα Χριστούγεννα είναι το λευκό. Ενα στεφάνι με κουκουνάρια πασπαλισμένα με λευκό χρώμα και διακοσμητικά στην ίδια απόχρωση, θυμίζει χιονισμένο τοπίο.


Φωτογραφία: Shutterstock

Εάν σας αρέσει η πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, τότε υπάρχουν και τα στεφάνια με μπάλες σε κάθε λογής χρώμα.


Φωτογραφία: Instagram @nordicmoxie

Μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα είναι να στολίσετε ένα στεφάνι με πορτοκάλια. Τα αποξηραμένα εσπεριδοειδή ταιριάζουν συγκλονιστικά με το πράσινο του ελάτου, γι’ αυτό και μπορείτε να τα βάλετε και στο δέντρο σας, και συνδυάζονται με ξυλάκια κανέλας. Αυτή τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση την είδαμε και σε δέντρα.

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια δεν είναι απαραίτητο να έχουν έλατο, κόκκινο και πράσινο χρώμα. Μια ιδέα είναι να φτιάξετε ή να αγοράσετε ένα στεφάνι από κομμάτια υφασμάτων.


Φωτογραφία: Instagram @msclareliveshere

Ή ένα με κορδέλες.


Φωτογραφία: Instagram @wreathdesignsdwynn
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...