Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα κεριά εύκολα και οικονομικά [εικόνες]

keria-kokkina-xristougenna

Τα κεριά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Μαζί με τις μπάλες και τα φωτάκια, δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό.

Τα Χριστούγεννα όπου να ’ναι πλησιάζουν και τα περισσότερα σπίτια και καταστήματα, έχουν ήδη φορέσει τα γιορτινά τους. Όλοι θέλουν να έχουν μια ζεστή ατμόσφαιρα τις ημέρες των γιορτών. Κι αυτό είναι εύκολο, με τη βοήθεια των αρωματικών κεριών, για τα οποία υπάρχουν και διάφορα τρικ με σκοπό να διαρκούν περισσότερο.

Επειδή όμως είναι Χριστούγεννα, τα απλά κεριά δεν αρκούν. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κυριαρχεί και από αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κεριά. Δεν χρειάζεται όμως να ξοδέψετε τα χρήματα σας σε ακριβά κεριά που βγαίνουν ειδικά για τα Χριστούγεννα και πωλούν τα καταστήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που έχετε ήδη, βάζοντας απλά μερικές πινελιές! Ακόμα και τα ρεσό που έχετε ξεχασμένα στα ντουλάπια σας, θα σας φανούν πολύτιμα. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κεριών, λοιπόν, εύκολα και οικονομικά.
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κεριών
1. Κυλινδρικά κεριά σε πιατέλα

Μια πολύ απλή λύση χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι με κυλινδρικά κεριά, σε διάφορα μεγέθη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεριά σε ό,τι χρώμα έχετε. Το ιδανικό θα ήταν να είναι άσπρα, κόκκινα ή πράσινα, που είναι τα κατεξοχήν γιορτινά χρώματα. Μπορεί να είναι όλα το ίδιο χρώμα ή και διαφορετικά. Τοποθετήστε τα μέσα σε μια φαρδιά πιατέλα, σε ό,τι σχήμα θέλετε, και προσθέστε χριστουγεννιάτικες μπάλες, για ένα πιο glamorous αποτέλεσμα.
Μπάλες και κεριά δημιουργούν μια γιορτινή ατμόσφαιρα
Μπάλες και κεριά, δημιουργούν μια γιορτινή ατμόσφαιρα
2. Διακοσμήστε χριστουγεννιάτικα τα κεριά με κορδέλες

Ενας άλλος πολύ απλός τρόπος για να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα τα κεριά σας είναι να τα «ντύσετε» με κορδέλες, κυρίως κόκκινες και χρυσές, δίνοντάς τους έτσι, έναν λαμπερό τόνο. Μπορείτε επίσης, να καρφιτσώσετε μικρές μπάλες και στολίδια στις κορδέλες.
Μια απλή κορδέλα κάνει τη διαφορά
Μια απλή κορδέλα κάνει τη διαφορά
3.Φτιάξτε αρωματικά κεριά με ξυλάκια κανέλας

Αν έχετε τον χρόνο, την όρεξη και «πιάνουν» τα χέρια σας, μπορείτε να πάρετε ξυλάκια κανέλας και να τα δέσετε γύρω από τα λευκά κεριά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα σπάγκου και να προσθέσετε κι άλλα μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Αλλιώς, μπορείτε να «χτίσετε» ένα πλαίσιο με τα ξυλάκια γύρω από το κερί. Τα κεριά με την κανέλλα θα δώσουν αμέσως στο χώρο τον απαραίτητο τόνο χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.
ξυλάκια κανέλας με κεριά

ξυλάκια κανέλας με κεριά
Η κανέλα είναι συνδεδεμένη με τα Χριστούγεννα
4. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κεριά σε βάζα

Χρησιμοποιήστε βάζα ή γυάλες για να βάλετε μέσα τα κεριά. Προσθέστε ψεύτικο χιόνι, καθώς και μερικά Χριστουγεννιάτικα φυτά, όπως είναι το γκι και το Αλεξανδρινό, για να ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο λεπτό!
Ένα κερί και μία γύαλα αρκούν για έναν απλό και κομψό στολισμό
Ένα κερί και μία γύαλα αρκούν για έναν απλό και κομψό στολισμό
5. Ρεσό μέσα σε γυάλα με νερό

ρεσό στο νερό μέσα σε γυάλα

Επίσης, εκτός από κανονικά, μεγάλα κεριά, μπορείτε να γεμίσετε μια γυάλα με νερό, να βάλετε μέσα κάποιο φυτό, αληθινό ή ψεύτικο και από πάνω ένα ρεσό.

Το ρεσό στο νερό μέσα στη γυάλα θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες σας

Μια άλλη πρωτότυπη ιδέα είναι να βάλετε τα ρεσό μέσα σε σφηνάκια και από δίπλα τους μερικά κουκουνάρια.
Σφηνάκια με ρεσό και κουκουνάρια
Σφηνάκια με ρεσό και κουκουνάρια

Φωτογραφίες: Shutterstock
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *