Φαρδιά πλατιά την «υπογραφή» του στο γήπεδο του Βογατσικού έβαλε ο δήμος Άργους Ορεστικού, καθιστώντας το «στολίδι»!!! (φωτο)

capture-png56

Στη … μοίρα της «Ομόνοιας» Βογατσικού, γεγονός είναι, ότι ήταν «γραμμένο» πριν δεκαοκτώ χρόνια να περάσει στην αφάνεια του Καστοριανού ποδοσφαίρου,

μιας και, τότε, οι συνθήκες δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει να δίνει «παρών» στα γήπεδα του νομού, συνθήκες, ωστόσο, που δεν είναι του παρόντος να σχολιάσουμε.

Το 1999, εν προκειμένω, είναι βέβαιο, ότι θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες των φίλων της «Ομόνοιας» Βογατσικού ως η πιο «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του συλλόγου τους, που έπειτα από πάρα πολλά χρόνια ανελλιπούς παρουσίας του σε όλες τις κατηγορίες της Ε.Π.Σ. Καστοριάς και δη στην Α’ κατηγορία, υποχρεώθηκε, εκ των πραγμάτων, να πει «αντίο» στην ενεργό δράση.

afieroma gipedo vogatsiko

Έτσι, το ιστορικό «κυανοκίτρινο» συγκρότημα έμεινε στη «σκιά» του… βασιλιά των σπορ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μέχρις, όμως, έναν και κάτι χρόνο πριν, όταν μια πολυμελής ομάδα φίλων του αθλήματος στην περιοχή με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο κ. Θωμά Βράκα, αποφάσισαν να βγάλουν από τη «ναφθαλίνη» το λάβαρο του συλλόγου τους και να του δώσουν- εκ νέου- «ζωή» και υπόσταση.

afieroma gipedo vogatsiko 2

Η … καρδιά, λοιπόν, της «Ομόνοιας» Βογατσικού, άρχισε να χτυπάει ξανά το καλοκαίρι του 2015, όμως, στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας στο οποίο κλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές της να πάρουν μέρος, πέραν των άλλων, εκείνοι υποχρεώθηκαν να μετακινούνται τόσο για προπόνηση όσο και για αγώνες στο γήπεδο της Μηλίτσας, καθότι το δικό τους, όντας εγκαταλελειμμένο για χρόνια, έμοιαζε με «αλώνι».

Το «αλώνι», εντούτοις, έγινε μέσα σε έναν χρόνο «σαλόνι» !!!

afieroma gipedo vogatsiko 3

Η ομάδα της «Ομόνοιας», εν τω μεταξύ, μετά τα διαδικαστικά θέματα αναφορικά με την επιστροφή της στους αγωνιστικούς χώρους, αλήθεια είναι, ότι ξεκίνησε από μειονεκτική θέση, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, κλήθηκαν οι παίκτες της να προπονούνται και να αγωνίζονται συνεχώς σε ξένο «σπίτι», με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς ταλαιπωρίας.

afieroma gipedo vogatsiko 4

Το γεγονός αυτό, ωστόσο, ήταν κάτι που γνώριζαν οι διοικούντες τον σύλλογο εξαρχής, έχοντας, πάντως, στηρίξει την αναγέννηση της ομάδας τους από τις «στάχτες» στις συντονισμένες προσπάθειές τους να πειστεί ο δήμος Άργους Ορεστικού για την ανακατασκευή του γηπέδου τους. Και ο εν λόγω δήμος, αλήθεια είναι, δεν χρειάστηκε πολύ να το σκεφτεί για να δώσει το «πράσινο φως» ως προς το ξεκίνημα των εργασιών ανακαίνισής του.

afieroma gipedo vogatsiko 5

Έτσι, η εξασφάλιση για ένα γήπεδο που θα το χρησιμοποιούσαν οι «κυανοκίτρινοι» την επόμενη χρονιά, αποτέλεσε την … αχτίδα φωτός για την αντίστροφη μέτρηση ως προς την επιστροφή τους στην κατηγορία των «μεγάλων» ομάδων του νομού μας, η οποία, τελικά, προέκυψε την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

afieroma gipedo vogatsiko 6

Όλο, ωστόσο, αυτό το χρονικό διάστημα, οι εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου της «Ομόνοιας» προχωρούσαν με εντατικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα τα αποδυτήρια παικτών και διαιτητών να αποκτήσουν εξαιρετική μορφή, ο δε περιβάλλον χώρος τους να ευπρεπιστεί. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν νέοι πάγκοι για τις ομάδες και τους παρατηρητές, ενώ, για πρώτη φορά, ο αγωνιστικός χώρος απόκτησε χορτοτάπητα και, μάλιστα, θα έλεγε κανείς, «χαλί» (!!!).

afieroma gipedo vogatsiko 7

Τέλος, πρόσφατα, το γήπεδο απόκτησε ηλεκτροφωτισμό ικανό και για νυχτερινά ματς, προσθέτοντας ένα «κλικ» στις εγκαταστάσεις «στολίδι» της «Ομόνοιας» Βογατσικού, η οποία, πλέον, μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον της υπό άλλες συνθήκες, εννοείται πολύ καλύτερες απ’ ό,τι στο παρελθόν και υπό το «πέπλο» του προέδρου της Θωμά Βράκα, του αντιπροέδρου Κώστα Ρουβάνου, της γραμματέως Τάνιας Ντόντη, του ταμία Ανδρέα Μπούρδα και των μελών Στέφανου Μουμουλίδη, Βάσιας Δεληγιάννη, Νίκου Πολύζου.

Του Δαμιανού Δέλλιου

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...