Το Gladiator είναι το νέο pickup της Jeep [εικόνες]

jeep_gladiator-708

Η Jeep παρουσίασε στην έκθεση του Λος Άντζελες το νέο της μοντέλο, το οποίο είναι ένα πικάπ που ονομάζεται Gladiator και βασίζεται στο επίσης καινούργιο Wrangler.

Σε σχέση με την τετράθυρη έκδοση του τελευταίου είναι πιο μακρύ κατά 79 εκατοστά, φτάνοντας συνολικά τα 5,54 μέτρα και έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 49 εκατοστά, προκειμένου να προκύψει η καρότσα με μήκος 1,50 μέτρων.

Το εσωτερικό είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό του Wrangler και υπάρχουν δύο τύποι οροφής. Η συμβατική και μια μαλακή που μπορεί να διπλώσει και να τοποθετηθεί στο εμπρός μέρος της καρότσας. Ταυτόχρονα μπορεί και να κατέβει το παρμπρίζ αλλά και να αφαιρεθούν οι πόρτες, ενώ για τις πλούσιες εκδόσεις υπάρχει και hard top. Στο χρώμα του αμαξώματος.

Το Gladiator είναι κατά την αμερικάνικη εταιρεία και το πιο ικανό πικάπ πέρα από την άσφαλτο, καθώς διαθέτει από μεγάλη απόσταση από το έδαφος μέχρι κοντές σχέσεις και ειδικούς άξονες, ενώ κορυφαία στον τομέα αυτό είναι η έκδοσή του Rubicon.
Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις του νέου Jeep θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2019 με διαθέσιμους δύο V6. Έναν diesel 3.000 κυβικών με 260 ίππους και 650 Nm και τον κλασικό V6 βενζίνης της μάρκας, με 285 ίππους και 353 Nm.
Στην Ευρώπη θα έρθει στα μέσα του 2020 με έναν τετρακύλινδρο turbo diesel 2.200 κυβικών με 200 ίππους καθώς και από έναν τετρακύλινδρο turbo βενζίνης 2.000 κυβικών, που κινεί τα μοντέλα της Alfa Romeo. Στην πορεία αναμένεται και μια υβριδική έκδοση.

Πηγή:  iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *