Το Σπασμένο Ρόδι στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Μονεμβασιάς

ab-DSC_6545f

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Σπασμένο Ρόδι” με χαρά ανακοινώνει ότι η πιο πρόσφατη θεατρική του παραγωγή “Η επιστροφή της Κλάρας Βέσερ” που παρουσιάστηκε στην Καστοριά τον περασμένο Μάρτιο, επιλέχθηκε ανάμεσα σε 43 άλλες συμμετοχές για το διαγωνιστικό κομμάτι στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς.
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 12 έως 19 Ιουλίου 2019 στους Μολάους, έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, και οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Λυκείου της πόλης. Η διοργάνωση έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο Ελληνισμό.

Με βασικό κριτήριο την καλλιτεχνική αρτιότητα των παραστάσεων και συμπληρωματικά, την επιλογή του θεατρικού έργου και τις ανάγκες προγραμματισμού των διαγωνιστικών ημερών του φεστιβάλ, οι 12 παραστάσεις που επιλέχθηκαν για το φετινό καλοκαίρι είναι κατά αλφαβητική
σειρά οι εξής:
ab DSC_6545
1. “Γιοι και κόρες”, του Γιάννη Καλαβριανού, από τη θεατρική ομάδα “4 και κάτι…” (Αργυρούπολη Αττικής)

2. “Δον Κιχώτης”, του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου), από τη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης (Αρκαδία)

3. “Η επιστροφή της Κλάρας Βέσερ”, διασκευή του έργου “Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας” του Φρίντριχ Ντύρενματ, από τη θεατρική ομάδα “Σπασμένο Ρόδι” (Καστοριά)

4. “Θεσμοφοριάζουσες”, του Αριστοφάνη, από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου (Αττική)

5. “Μάνα μου Ελλάς”, παράσταση βασισμένη στον «Κοινό Λόγο» της Έλλης Παπαδημητρίου, με αποσπάσματα από τα «Ματωμένα Χώματα» της Διδούς Σωτηρίου και την «Αιολική γη» του Ηλία
Βενέζη, από τη Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών (Αχαΐα)

6. “Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι”, του Τενεσί Ουίλιαμς, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας Μακρακώμης (Φθιώτιδα)

7. “Ρωμαίος και Ιουλιέτα… 25 χρόνια μετά”, των Αλέξανδρου Ντερμπούλη & Σίλα Σεραφείμ, από τη θεατρική ομάδα «Αυλαία» του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου (Χίος)

8. “Τζόρνταν”, των Άννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι, από το Β΄ Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα (Αττική)

9. “Το Γιο-Γιο”, της Μίνας Πέτρου-Βενετσάνου, από τη θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Περιγιαλίου «Απόλλων» (Κορινθία)

10. “Το ρέκβιεμ της Τερεζίν”, του Γιόζεφ Μπορ, από το Θεατρικό Εργαστήρι του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας (Κύπρος)

11. “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα”, του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, από την “Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας” (Μεσσηνία)

12. “Χοντροί άντρες με φούστες”, του Νίκι Σίλβερ, από την εφηβική ομάδα της Θεατρικής Σκηνής Δήμου Καρύστου «Ανεμοπύλες» (Εύβοια).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης:
https://bit.ly/2MCCfiZ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *