Το πιο safe & chic χτένισμα για κομψές εμφανίσεις που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες

hairstyle-570_2

Μέρος της κομψής εμφάνισης αποτελεί και το χτένισμα.

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που εβδομαδιαία επισκέπτονται το κομμωτήριο για να έχουν περιποιημένα μαλλιά. Και η αλήθεια είναι ότι για μία chic εμφάνιση μπορούμε να δεχτούμε ένα no-makeup makeup look, ιδιαίτερα αν η επιδερμίδα είναι περιποιημένη, ένα απεριποίητο χτένισμα ωστόσο δεν ταιριάζει καθόλου.

Οι επιλογές στα χτενίσματα είναι πολλές. Η πλεξίδα που έχει νεανικό, μοντέρνο χαρακτήρα, οι μπούκλες χαλαρές ή πιο στητές που κάνουν πάντα εντυπωσιακή την εμφάνιση, η αλογοουρά και γενικότερα τα updos που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τέλος το διαχρονικό, κλασσικό ίσιωμα.

Ανάλογα με την περίσταση, τη διάθεση και την εμφάνιση που θέλουμε να κάνουμε επιλέγουμε το κατάλληλο hairstyle.

Ωστόσο υπάρχει μία επιλογή που είναι πάντα chic and safe και ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από το στιλ και την ηλικία.

Ίσια μαλλιά/Shutterstock
Ίσια μαλλιά/Shutterstock

Ο λόγος για το κλασσικό ίσιωμα, το ίσιωμα που δεν έχει όγκο στις ρίζες αλλά ούτε και στις άκρες. Τα μαλλιά είναι λεία, γυαλιστερά, δε φριζάρουν καθόλου και έχουν κίνηση.

Βασική προϋπόθεση για να το πετύχουμε να επενδύσουμε στα κατάλληλα προϊόντα και να ξέρουμε να χειριστούμε σωστά το πιστολάκι και αν χρειαστεί και την πρέσα μαλλιών.

Αν πρέπει λοιπόν να ορίσουμε κάποιους “κανόνες” για να πετύχουμε το τέλειο ίσιωμα, τότε αυτοί είναι οι εξής.

Μακριά ίσια μαλλιά/Shutterstock
Μακριά ίσια μαλλιά/Shutterstock

Πλένουμε καλά τα μαλλιά μας, με σαμπουάν που ταιριάζει στον τύπο της τρίχας μας. Δεν προσπερνάμε την εφαρμογή conditioner και για extra ενυδάτωση και λάμψη κάνουμε μάσκα.

Στη συνέχεια στεγνώνουμε καλά με το πιστολάκι τα μαλλιά μας και κυρίως τις ρίζες. Αφού σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχει ίχνος υγρασίας, δουλεύουμε τούφα τούφα τα μαλλιά, κάνοντας focus στις ρίζες αλλά και στις άκρες. Σε καμία περίπτωση δεν ακουμπάμε το πιστολάκι στα μαλλιά, ενώ το μέγεθος της στρογγυλής βούρτσας που χρησιμοποιούμε είναι ανάλογο με το μήκος των μαλλιών μας.

Αφού ολοκληρώσουμε το ίσιωμα, προαιρετικά μπορούμε να δουλέψουμε κάποιες τούφες και κυρίως τις μπροστινές με πρέσα.

Τέλος αν χρειαστεί εφαρμόζουμε μόλις μία σταγόνα ενυδατικό λάδι στις άκρες των μαλλιών μας, με τα δάχτυλά μας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *