Το γερμανικό μοντέλο του Άρη

eningk
Οι παλιοί λένε όταν δεν μπορείς να νικήσεις ένα παιχνίδι, τότε πρέπει να κάνεις τα πάντα για να μην το χάσεις και ο Άρης του Ένινγκ είναι θιασώτης αυτού ακριβώς του δόγματος. Εσχάτως μάλιστα έχει ξεφύγει από τις ισοπαλίες φτάνοντας σε εμφατικές νίκες.

Με τον Ένινγκ στον πάγκο τους οι Θεσσαλονικείς μετρούν μόλις μία ήττα σε 11 αναμετρήσεις πρωταθλήματος και 1 κυπέλλου. Έχουν σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια, πλην ενός το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ βρίσκονται και με το 1 πόδι στην επόμενη φάση του κυπέλλου, μετά το 0-1 στην Ξάνθη.

Το γερμανικό μοντέλο φαίνεται να ταιριάζει γάντι στον Άρη, πολύ περισσότερο η αλλαγή συστήματος, από το 4-2-3-1 στο 4-4-1-1, με τον Λάρσον να φεύγει από τα πλάγια και να πηγαίνει στο πλευρό του Ιντεγιε. Ο Σουηδός με την πίεση που ασκεί στους αντιπάλους αμυντικούς, μπλοκάρει την ανάπτυξη από την πίσω γραμμή και παράλληλα απελευθερώνει τον Νιγηριανό, ο οποίος δείχνει πιο άνετος στην επίθεση.

Ο Άρης εκτός των αποτελεσμάτων παίζει και θελκτικό ποδόσφαιρο, ακόμα και στη μοναδική του ήττα επί Ένινγκ, αυτή στο Ηράκλειο, μέχρι το 60′ ήλεγχε απόλυτα το ματς. Με αυτό το συνδυασμό ο Άρης έχει δείξει ότι μπορεί περισσότερα πράγματα από την 4η θέση στην οποία βρίσκεται μέχρι τώρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του στον Γιάννη Πάγκο και το Θωμά Μίχο, ο Ένινγκ απολαμβάνει το δέσιμο με τους παίκτες και τους οπαδούς, οπότε με αυτό ως δεδομένο, οι κιτρινόμαυροι έχουν λαμπρό μέλλον.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *