Τι απαντά ο Δήμαρχος Καστοριάς για τα χρέη της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ

aggelis-

Δείτε τι απάντησε ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής αναφορικά με το χρέος της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ:

«Να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Να επιζητούμε την αλήθεια και να μαστε συγκεκριμένοι. Σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας το σύνολο των ΔΕΥΑ χρωστούν, π.χ. απ΄ότι έχω υπόψιν μου η ΔΕΥΑΚ (Καστοριάς) χρωστάει κάτω από 5 εκατομμύρια. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα ανατοκισμού χρεών που έρχονται από τα παλιά και σημειώνω ότι η φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι σε καμιά περίπτωση σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο δεν θα πρεπε να αυξήσουμε τέλη σε υπέρογκο βαθμό για να καλύπτουμε χρέη τα οποία είναι υπέρογκα και η ΔΕΗ ακολουθεί μια πολιτική η οποία κατά την προσωπική μου εκτίμηση και άποψη, στην συγκεκριμένη κατεύθυνση δεν έχει αυτά τα οποία τα οποία κατά την ευρύτερη έννοια διέπουν την έννοια της κοινωνικότητος.

Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να υπάρχει υπέρμετρος ανατοκισμός, δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπόψιν το ανάγλυφο ειδικότερα της πόλης της Καστοριάς, λειτουργούν 80 περίπου αντλιοστάσια, με αποτέλεσμα να καίγεται ρεύμα. Εκτός αυτού, το ρεύμα θα πρεπε να είναι βιομηχανικό και δεν είναι. Και εδώ τονίζω ότι δεν είναι μόνο τα αντλιοστάσια, είναι και ο βιολογικός καθαρισμός που έχει σχέση γενικότερα με τους κανόνες υγιεινής.

Κατά συνέπεια είναι ένα πρόβλημα ευρύτερα πανελλαδικό. »

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...