Τα Μod prints επιστρέφουν από τα 60s -Τα εντυπωσιακά μοτίβα με τα πλούσια χρώματα που διχάζουν

mods000

Στην δεκαετία του 1960 έχουν τις ρίζες τους πολλές τάσεις της μόδας.

Ήταν μια δεκαετία που έσπασε πολλούς από τους κανόνες που ίσχυαν στην μόδα και το στιλ, αντικατοπτρίζοντας συχνά κοινωνικά κινήματα και ιδεολογίες.

Ήταν η εποχή της μίνι φούστας, της ζιπ κιλότ αλλά και άλλων ρούχων και αξεσουάρ που φοράμε μέχρι και σήμερα, όπως οι go-go μπότες, αλλά και τα πρώτα κομμάτια από PVC. Ηταν η εποχή της Τwiggy όταν οι γυναίκες ξεκίνησαν να φορούν ψεύτικες βλεφαρίδες και το έκαναν ακόμα με στιλ.

Ψυχεδελικά μοτίβα και neon χρώματα έκαναν την εμφάνιση τους την δεκαετία που μας χάρισε πολλές περισσότερες τάσεις από όσες νομίζαμε.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, οι hippies ασκούσαν έντονη επιρροή στο γυναικείο ντύσιμο ενώ οι Mods, οι «μοντερνιστές» από το Λονδίνο άφησαν και αυτοί το σημάδι τους στην μόδα.

Τα mod prints αναμένονται να είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της άνοιξης καθώς οι περισσότεροι σχεδιαστές τα συμπεριέλαβαν στις resort συλλογές τους.

Ίσως η επιστροφή των μεγάλων εμπριμέ να ήταν αναμενόμενη ως εξέλιξη των scarf prints που ήταν παντού το φθινόπωρο.

Ή ίσως έβαλε το λιθαράκι του το Σκανδιναβικό brand Ganni με όλα αυτά τα φορέματα με τα αφηρημένα λουλούδια. Λουλούδια και λαχούρια, συνδυασμένα με ακανόνιστες πινελιές χρώματος αλλά και γεωμετρικά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα «βάφουν» φορέματα, πουκάμισα ακόμα και τσάντες και παπούτσια την άνοιξη του 2019.

Η τάση διχάζει ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον αρτιστίκ χαρακτήρα και την δροσερή εμφάνιση τους.

 

bovary.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *