Τί συμβαίνει με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καστοριάς;

κατάλογος

Λίγες ημέρες πριν αναλάβει και επίσημα τα ηνία του Δήμου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, έχει καταφέρει το εξής παράδοξο,να κερδίσει τις εντυπώσεις με τη μετεκλογική του παρουσία. 

Της Χρυσούλας Κυρατζή

Με μια σειρά δράσεων που στόχο έχουν να πείσουν και το 37% που δεν τον πίστεψε στον δεύτερο κύκλο των Δημοτικών εκλογών τον Ιούνιο πως η ομάδα του προετοιμάζεται διαρκώς για την τετραετία που ακολουθεί.
Στα ΣΥΝ περιλαμβάνουμε:
  • Συχνές συναντήσεις με ομάδες πολιτών προκειμένου να ενημερωθεί προσωπικά για τα προβλήματα και τις προσδοκίες τους.
  • Διατήρηση του εκλογικού κέντρου στην Πλατεία Ομονοίας, το οποίο δεν είναι τόσο κλειστό και ανενεργό όσο περιμέναμε πως θα είναι μετεκλογικά.
  • Επίσκεψη και ενημέρωση στα Τρίκαλα (ίσως την πιο ζηλευτή κι «έξυπνη» πόλη στην Ελλάδα) από τον Δημήτρη Παπαστεργίου, πετυχημένο Δήμαρχο Τρικκαίων.
  • Πολύ καλή γνώση και χρήση των κοινωνικών δικτύων με άμεση αντίδραση από προσωπικό λογαριασμό.
  • Αλληλεπίδραση/επικοινωνία με πολίτες με διαρκή ενημέρωση για τις δράσεις, τις συναντήσεις και τη φιλοσοφία της νέας Δημοτικής Αρχής.

Πολύ ΣΥΝ το γεγονός πως ο νέος Δήμαρχος -αυτή την χρονική στιγμή τουλάχιστον και από προσωπική εμπειρία- έχει διάθεση να σε γνωρίσει, να σε ακούσει, να συζητήσετε εάν το θέλεις για θέματα καθημερινότητας. Δε θα σε αγνοήσει στον δρόμο, ακόμα κι αν δεν γνωρίζεστε προσωπικά και θα τον πετύχεις να κυκλοφορεί σε στενά της πόλης.

Ο χρόνος θα δείξει αν όλα αυτά όντως ισχύουν, δεν είναι αποτελέσματα μιας εξαιρετικής επικοινωνιακής δεξιότητας της ομάδας Δημοσίων Σχέσεών του και θα ισχύουν και όσο η τετραετία προχωρά…

Είναι σίγουρο πως ο κάθε Καστοριανός αυτή την στιγμή ελπίζει. Ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη του. Για τον τόπο που μεγάλωσε και αγαπά!

Η νέα Δημοτική Αρχή & το νέο Δ.Σ. είναι μέρος αυτής της ελπίδας. Της αισιοδοξίας. Κανείς δεν έχει διάθεση να αμφισβητήσει και να προδικάσει.

Όλοι το έχουμε ανάγκη…Για τις ευκαιρίες που χάθηκαν, τα έργα που δε θεωρήθηκαν τόσο αναγκαία να υλοποιηθούν ή καθυστέρησαν πολύ, τα ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν  την περιοχή, τις προοπτικές εξέλιξης σε κερδοφόρους τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία, τον κάθε συμπατριώτη μας που έφυγε για να κυνηγήσει μια καλύτερη ζωή με εισιτήριο ανοιχτής επιστροφής…

Ο νέος Δήμαρχος δείχνει να θέλει να εργαστεί για τον τόπο μας. Ανεβάζει μόνος του τον πήχη των προσδοκιών ψηλά. Δηλώνει ξεκάθαρα πως χρειάζεται την σύμπραξη όλων μας σε αυτό το ταξίδι. κανείς δεν περισσεύει.

Και ίσως αυτό είναι το μυστικό που θα κάνει τη διαφορά αυτή τη φορά, να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή από την πρώτη στιγμή σαν μια γροθιά.

Αφού ανακοινωθεί η ομάδα που θα τον πλαισιώσει στο δύσκολο αυτό αγώνα και όταν οι προβολείς σβήσουν και αρχίζουν να λαμβάνονται αποφάσεις  στα πρώτα κρίσιμα Δ.Σ., θα μπορούμε να κάνουμε την κριτική μας με αντικειμενικό και ουσιαστικό τρόπο για το καλό της πόλης.

Μέχρι τότε μπορούμε να ελπίζουμε πως ο τόπος έχει μέλλον και ανθρώπους πρόθυμους να εργαστούν γι αυτό.

Χ.Κ. – Πηγή: aboutkastoria.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *