Τέρενς Κουίκ: Ορκίστηκε… πίστη στην κυβέρνηση!

kouik_1102_3-768x462

Το… αναμενόμενο συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας, 11.02.2019, με τον Τέρενς Κουίκ να ορκίζεται ανεξάρτητος βουλευτής και λίγο μετά να δηλώνει πίστη στην κυβέρνηση «μέχρι την τελευταία μέρα».

Για τις 18:00 το απόγευμα και πριν ξεκινήσει η συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή ήταν προγραμματισμένη η ορκωμοσία του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Δείτε την στιγμή της ορκωμοσίας του υφυπουργού Εξωτερικών

Όπερ και εγένετο, με τον κ. Κουίκ να είναι πια και με την… βούλα στο πλευρό της κυβέρνησης.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, ο Τέρενς Κουίκ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κύριε πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Μετά την σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος Ανεξάρτητος Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάση το ΣΥΝΟΛΟ του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό του τον Δεκέμβριο 2018, τα τότε τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Δηλαδή ισχύει ό, τι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό Συμβούλιο και το επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου: «Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με την δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου, δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Δείτε την επιστολή του Τέρενς Κουίκ

Τέρενς ΚουίκΟ Τέρενς Κουίκ θα αντικαταστήσει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αφού είχε… προλάβει και να διαγραφεί από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...