Στον «αέρα» οι μισοί παίκτες της Εθνικής Ελλάδας

Μπορεί να ταξιδεύουν στα γήπεδα της Βραζιλίας, ωστόσο το ποδοσφαιρικό τους μέλλον είναι άγνωστο. Ποιοι ποδοσφαιριστές της εθνικής αναζητούν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους;

Με μια φωνή οι διεθνείς δηλώνουν ότι στο μυαλό τους υπάρχει μόνο η Εθνική Ελλάδας και το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η αλήθεια είναι όμως ότι πολλά βασικά στελέχη της ομάδας κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς είτε ψάχνουν να βρουν ομάδα είτε δεν ξέρουν που θα παίζουν την επόμενη χρονιά.
Ο Φερνάντο Σάντος ξέρει καλά ότι πολλοί ποδοσφαιριστές κοιμούνται αγκαλιά με το τηλέφωνο περιμένοντας κλήση απ’ τον μάνατζερ τους

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι οι Έλληνες διεθνείς θα δώσουν τα πάντα για να στεφθεί με επιτυχία η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας, ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος ξέρει καλά ότι πολλοί ποδοσφαιριστές κοιμούνται αγκαλιά με το τηλέφωνο περιμένοντας κλήση απ’ τον μάνατζερ τους. Γι’ αυτούς τους παίκτες, μπορεί το μέλλον να μην χαρακτηρίζεται δυσοίωνο αλλά σίγουρα δεν νιώθουν και ήσυχοι αφού πολλοί βρίσκονται στον «αέρα».

Ποιοι είναι οι διεθνείς που βρίσκονται στον αέρα

Ας δούμε τους παλιούς καταρχήν, οι οποίοι αποτελούν και τη βάση της ομάδας.

Ο Καραγκούνης δεν έχει ομάδα και παρά το γεγονός ότι η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι ανοιχτή, νιώθει αβέβαιος αν πρέπει να κάνει την μεγάλη επιστροφή για χίλιους δυο λόγους.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τον δεύτερο αρχηγό, τον Κώστα Κατσουράνη. Απ’ τον ΠΑΟΚ τελείωσε και στην ΑΕΚ υπάρχει διχασμός σε επικείμενη επιστροφή. Άλλη ομάδα που να ενδιαφέρεται για τον 35χρονο χαφ, δεν υπάρχει προς το παρόν.

Ο Γιώργος Σαμαράς, χαιρέτησε τους οπαδούς της Σέλτικ και περιμένει πρόταση από καλή ομάδα της Αγγλίας που σήμερα δεν υπάρχει.

Ο Σαλπιγγίδης, είναι σχεδόν με τα δύο πόδια έξω απ’ τον ΠΑΟΚ αφού οι σχέσεις με τους οπαδούς του Δικεφάλου είναι στο χειρότερο σημείο.

Ο Μήτρογλου, έχει συμβόλαιο με την Φούλαμ αλλά γνωρίζει ότι τον Σεπτέμβρη θα είναι κάπου αλλού, χωρίς να ξέρει ούτε τη χώρα που θα βρίσκεται.

Οι Χοσέ Χολέμπας, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ, μία από τα ίδια.

Στην ίδια κατάσταση αμφιβολίας, βρίσκονται και άλλοι παίκτες της Εθνικής, έστω και αν έχουν ακόμη συμβόλαιο που τους εξασφαλίζει για την επόμενη χρονιά. Οι δικαιολογημένες ανησυχίες όμως υπάρχουν και αυτό είναι ανθρώπινο. Ακόμη και προπονητής Φερνάντο Σάντος εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία, αφού και ο ίδιος δεν έχει κλείσει ακόμη σε ομάδα για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα.

Μπορεί όλα αυτά να έχουν αντανάκλαση στην εικόνα της ομάδας; «Βεβαίως και μπορεί» είναι η απάντηση, έστω και αν όλοι ελπίζουμε ότι η ανησυχία για το μέλλον θα δώσει περισσότερη ενέργεια στους ποδοσφαιριστές ώστε μαζί με την επιτυχία της Ελλάδας να έρθουν καλές προτάσεις και για τους ίδιους.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *