Σε χειμερία νάρκη και τα καταστήματα αναψυχής

EXO-696x392

Ο Πρόεδρος των Καταστημάτων Καφεστιάσης της Π.Ε. Καστοριάς Αθανάσιος Λιώγας, μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου, πραγματοποίησε μια ανασκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε σχετικά με την κίνηση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Καστοριάς. Παράλληλα σχολίασε για τις αυξήσεις που εφαρμόστηκαν από τη μεριά της κυβέρνησης, αλλά και για τις μειώσεις στον… εορταστικό στολισμό από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής. 

Της Χρύσας Κοσμίδου

Στο 100% ήταν η προσέλευση του κόσμου στην πόλη της Καστοριάς κατά τη διάρκεια των Χριστούγεννων, ενώ την Πρωτοχρονιά σημειώθηκε μια μικρή πτώση. Κατά τα Ραγκουτσάρια η δυσμενής πρόβλεψη του καιρού δημιούργησε αμφιβολίες στους τουρίστες με αποτέλεσμα η κακοκαιρία, πέρα από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια να φέρει και ακυρώσεις «Η αλήθεια είναι πως είχαμε πάρα πολύ κόσμο στην πόλη της Καστοριάς κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού (σ.σ. 6 με 8 Ιανουαρίου 2017), ωστόσο δεν κατάφερε να αγγίξει τις προσδοκίες μας. Επίσης, ούτε οι παρέες των Καστοριανών και τα γνωστά σε όλους μας  μπουλούκια διασκέδασαν όπως θα  έπρεπε καθώς είχε τρομερό κρύο και θα μπορούσα να πω πως για αυτό το λόγο ίσως έλειπε η ζωντάνια. Συνολικά όμως,  τα καταστήματα διασκέδασης και αναψυχής δούλεψαν καλά», δήλωσε ο κ. Λιώγας και ανάφερε επίσης ότι όλοι οι καταστηματάρχες είχαν ξεκινήσει από νωρίς τις προετοιμασίες τους για το εορταστικό δωδεκαήμερο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μείνει απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από τις παροχές, όσο και από την εξυπηρέτηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλες τις αυξήσεις που έχουν γίνει στο προϊόν του καφέ οι τιμές παρέμειναν οι ίδιες εντός των καταστημάτων, καθώς οι επιχειρηματίες θέλουν ο κόσμος να συνεχίζει να βγαίνει έξω και να διασκεδάζει όπως και όσο μπορεί «Αυτή την περίοδο παλεύουμε με τα χιόνια. Ο κόσμος λόγω των καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιεί εξόδους. Συνεπώς θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το Μάρτιο, να ανοίξει ο καιρός και να δουλέψουμε πάλι».

Παρόλα αυτά όμως, υπήρξαν παράπονα από τη μεριά των επισκεπτών και αφορούσαν στην εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης. Ειδικότερα σύμφωνα με τον κ. Λιώγα δεν υπήρχε ο κατάλληλος στολισμός από τη μεριά του Δήμου «Ξέρουμε ότι και η Δημοτική Αρχή, αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς δεν υπάρχουν πλέον αρκετά κονδύλια. Βέβαια, κατά την προσωπική μου άποψη, θα έπρεπε η πόλη μας να είναι πλήρως φωταγωγημένη» και σημείωσε πως οι καταστηματάρχες και της Νότιας και της Βόρειας παραλίας προσπάθησαν να φωταγωγήσουν  όσο καλύτερα μπορούσαν τα μαγαζιά τους, «Απευθυνθήκαμε στο Δήμαρχο προκειμένου να μεριμνήσει επί του θέματος. Με μια λέξη θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το στολισμό ελλιπή. Οι ίδιοι οι τουρίστες μας μετέφεραν ότι δεν υπάρχει εορταστική ατμόσφαιρα. Ελπίζουμε ότι του χρόνου θα υπάρχουν τα κονδύλια και ότι από νωρίς θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, ώστε να φανεί ακόμη περισσότερο  η γιορτινή όψη της Καστοριάς».

Κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, η κίνηση που σημειώνεται στα καταστήματα διασκέδασης και αναψυχής είναι πάντα πεσμένη και δεν αποτελεί φαινόμενο των τελευταίων ετών, αλλά είναι μια κατάσταση που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια. Μετά τις γιορτές οι πολίτες της Καστοριάς, παίρνουν κατά κάποιο τρόπο ρεπό από τη διασκέδαση. Το ευτύχημα πάντως είναι πως μέσα στο 2016 δεν έβαλε λουκέτο κανένα  κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αντιθέτως άνοιξαν τουλάχιστον δυο καφετέριες «Ο κόσμος συνεχίζει να αγωνίζεται», σχολίασε ο κ. Λιώγας και συνέχισε λέγοντας πως «Προσδοκούμε για το καλύτερο, πραγματοποιούνται επενδύσεις και υπάρχει πάντοτε η ελπίδα ότι θα στρώσει η κατάσταση».

Τέλος ο κ. Λιώγας έκανε νύξη για τη νομοθεσία που αφορά στην αφαίρεση των τεντών που υπάρχουν στην παραλία. Εν ολίγοις, βάσει νόμου, αφαιρέθηκαν όλες και από την άνοιξη του 2017 και μετά θα τοποθετηθούν ομπρέλες «Με τον καιρό που έχουμε στην Καστοριά, δηλαδή με τον αέρα, τις συχνές βροχοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό, να σταθούν όρθιες οι ομπρέλες. Επίσης, δεν ξέρουμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να τις στερεώσουμε. Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον κ. Γεωργάκη από την Κτηματική Υπηρεσία, ο οποίος είναι ιδιαίτερα συγκαταβατικός και μας βοήθησε να κρατήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τις τέντες. Μάλιστα είμαστε η τελευταία πόλη της Ελλάδας που προέβη στην αφαίρεσή τους. Πιστεύω πως στο τέλος, θα δοθεί η λύσει και θα δουλέψουν υπό καλές συνθήκες τα μαγαζιά μας».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *