Σε γιγαντιαίο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού ο ενεχυροδανειστής «Ριχάρδος»

Ο «βασιλιάς του χρυσού» Ριχάρδος ανάμεσα στους 59 που έχουν προσαχθεί  – Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από τη μεταφορά των κιβωτίων με το χρυσό – Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στο κύκλωμα

Περισσότερα από 59 άτομα οδηγήθηκαν την Τρίτη στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ως μέλη και συνεργάτες δύο γιγανταίων κυκλώματων  λαθρεμπορίας χρυσού που μάζευε μεγάλες ποσότητες πολύτιμων μετάλλων από τα ενεχυροδανειστήρια της χώρας και στη συνέχεια τα διοχέτευε στην αγορά της Τουρκίας.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες φέρεται να είναι και ο 51χρονος Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς ιδιοκτήτης δικτύου ενεχυροδανειστηρίων σε Αθήνα και επαρχία, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι όσοι οδηγηθούν στον εισαγγελέα θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της κακουργηματικής λαθρεμπορίας.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος χρειάστηκε κινητοποίηση της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και αρκετών υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, μεταξύ των οποίων και ανδρών των ΕΚΑΜ.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου ερευνούσαν τους κλεπταποδόχους της γιγαντιαίας συμμορίας των Ρομά που είχαν εξαρθρώσει πριν από δύο χρόνια και έπεσαν πάνω σε μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα άρχισαν να παρακολουθούν τα τηλέφωνα και έτσι κατάφεραν να μάθουν λεπτομέρειες για την υπόθεση που η ακτινογραφία της θυμίζει Μέδουσα.

Με ένα μεγάλο αφεντικό που έχει το γενικό πρόσταγμα και γύρω του δεκάδες άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, χρυσοχόοι και ενεχυροδανειστές.

Δίπλα στον αρχηγό, κομβικό ρόλο έπαιζε ως δεξί του χέρι ένας Τουρκοαρμένιος ενώ ένας Σύρος φέρεται να είναι και ο σύνδεσμος που είχε αναλάβει να μαζεύει τις παρτίδες του χρυσού για να τις «σπρώχνει» στην Τουρκία.

Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr όπου φαίνονται αστυνομικοί να κουβαλούν αργά το βράδυ κατασχεθέντα κιβώτια με χρυσό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντικείμενα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών βρέθηκαν και στη βίλα του λεγόμενου «βασιλιά του χρυσού» Ριχάρδου στη βίλα του στη Σαρωνίδα ενώ αξίζει να τονιστεί ότι ο 51χρονος είχε βρεθεί στο παρελθόν αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για οικονομικής φύσεως αδικήματα.

gold1
gold2

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...