Πώς να ντυθείς αν είσαι άνω των 40 και με τι θα φορέσεις τη διαφάνεια

pela000

Λίγο πριν ο Φεβρουάριος μάς αποχαιρετήσει, η Πελαγία Χριστάκη είναι μαζί μας.

Με στιλιστικές συμβουλές για όσες δεν έχουν τι να φορέσουν (όλες μας δηλαδή), με προτάσεις για κάθε σωματότυπο και όπως θα δείτε σήμερα και κάθε ηλικία, αλλά και τιπς για να ψωνίσετε όσο πιο έξυπνα γίνεται.

Πάμε να δούμε τι μας έχει ετοιμάσει για σήμερα.

Φ.Τ. Έχω αγοράσει ένα πολύ ωραίο μπλουζάκι με μαύρη διαφάνεια; Τι να βάλω από μέσα; Με σουτιέν γίνεται λίγο πιο φτηνό και με μπλουζάκι δεν δείχνει καθόλου.

Σαν να ακούω την μαμά μου να φωνάζει «πώς βγαίνεις έτσι έξω», όταν φαντάστηκα το σουτιέν από μέσα. Σίγουρα θα προτιμούσε το μπλουζάκι που καταστρέφει το σύνολο. Αυτά παθαίνουν οι μαμάδες που φορούσαν μίνι μικρές, ενώ τώρα είναι πιο σημαντικό εσύ να μην κρυώσεις. Η απάντηση είναι κανένα από τα δύο. Προτίμησε το bustier, σικ και κρατάει μέσα το μπούστο γιατί δεν θες ατυχήματα που ούτε καν θα παρατηρήσεις εσύ παρά μόνο όσοι σε κοιτάξουν. Θα το ζούσα φορώντας ένα bustier με κέντημα ή πέρλες.

 

Ν.Μ. Το παλτό μου είναι πιο κοντό από το φόρεμα. Είναι πρόβλημα αυτό;

Πφφ, το μόνιμο θέμα με τα παλτό. Ποτέ δεν ταιριάζουν με όλα τα ρούχα στο μήκος. Είναι ενοχλητικό στο μάτι αλλά συμβαίνει. Συνήθως το πρόβλημα το έχουν τα ημίπαλτα. Τα φοράς και ξαφνικά τσουπ, το φόρεμα είναι μία παλάμη πιο κάτω. Προτίμησε τα μίντι παλτό που δείχνουν όμορφα με όλα τα μήκη φορέματος και θα σε καλύψουν ακόμα και στα πιο απαιτητικά outfits.

 

Τ.Σ: To πρωί δεν προλαβαίνω να ντυθώ όπως θέλω και φοράω τα ίδια συνέχεια τι να κάνω;

Σε νιώθω, το πρωί κουτουλάμε και τρέχουμε για να προλάβουμε, γιατί για να λέμε και την αλήθεια έχουμε κάποιο πλυντήριο να βάλουμε ή να βγάλουμε, να φτιάξουμε λίγο το σπίτι και ο χρόνος δεν φτάνει για να βγεις fashionista. Η απάντηση από πολλές γυναίκες είναι να ξυπνάς νωρίτερα, δεν συμφωνώ γιατί ο ύπνος ξεκουράζει και αναζωογονεί! Βγάλε τα ρούχα της εβδομάδας από Κυριακή για να είσαι έτοιμη,τι θα ήθελες να φορέσεις πχ μια ζακέτα ξεχασμένη, ένα φόρεμα πλεκτό.

Β.Κ Γεια σου Πελαγία. Είμαι 40+ και μου λένε ότι δεν μπορώ να αγοράζω πια τα ίδια ρούχα που φορούσα στα 30. Το θέμα είναι ότι δεν μου αρέσουν τα πιο μεγαλίστικα. Τι να κάνω;

Να τους γράψεις όλους γιατί είσαι 40 δεν είσαι 100. Συνεχίζοντας, (γράφει τώρα τσαντισμένη) να επιλέξεις αυτά που σε αναδεικνύουν, στο σώμα, στο πρόσωπο. Τι θα πει «μεγαλίστικα» δεν ξέρω, μια δεκαετία είναι απλά μια δεκαετία δεν παθαίνουμε μετάλλαξη. Αν νιώθεις ότι θες εσύ να φοράς διαφορετικά ρούχα γιατί έχεις γεννήσει και έχει αλλάξει το σώμα σου ή γιατί έχει αλλάξει χωρίς να έχεις κάνει παιδιά, τότε προσάρμοσε την ντουλάπα σου στα νέα δεδομένα.

Να ηρεμήσουμε λίγο με τις ηλικίες, μεγάλωσε για σένα, οχι για τα πρέπει.

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

Shutterstock
Shutterstock

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *