Πώς να αφαιρέσετε μια για πάντα τους δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα

x5f0710b8d35b1ae68a71039365c21bbf_XL.jpg.pagespeed.ic.pGPiGsVkBn

ρασί, κερί, λάδι…. Εκνευριστικοί λεκέδες πάνω στα ρούχα που αφαιρούνται δύσκολα. Πριν βάλεις λοιπόν το ρούχο στο πλυντήριο, δες μερικά κόλπα με φυσικά υλικά που αφαιρούν τους δύσκολους λεκέδες και σου προσφέρουν ρούχα σαν καινούργια…

√ Αφαιρέστε τη μούχλα από τα ρούχα εύκολα και γρήγορα με χλωρίνη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μουλιάσετε τα λευκά σε διάλυμα χλωρίνης για 10 λεπτά και στη συνέχεια να τα πλύνετε στο πλυντήριο.

√ Η σάλτσα ντομάτας αφαιρείται από τα ρούχα σε διάλυμα ζεστού νερού και γλυκερίνης. Μουλιάστε τα για μία ώρα και στη συνέχεια πλύνετε τα κανονικά στο πλυντήριο.

√ Οι δύσκολοι λεκέδες από λάδι ή λίπος αφαιρούνται με βενζίνη και σκόνη ταλκ που θα απλώσετε πάνω στο λεκέ. Αφήστε το λίγη ώρα, στη συνέχεια βουρτσίστε το και βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

Εάν πέσει κερί πάνω στο ύφασμα, απλώστε ένα απορροφητικό χαρτί πάνω στο λεκέ και σιδερώστε το μέχρι να λιώσει το κερί και να κολλήσει πάνω στο χαρτί. Τρίψτε το σημείο με σφουγγάρι και λίγη βενζίνη και πλύνετε το στο πλυντήριο.

√ To make-up και το κραγιόν αφαιρείται από τα ρούχα με υγρό απορρυπαντικό που θα το αφήσετε να μουλιάσει για λίγη ώρα ή με υγρό ντεμακιγιάζ.

√ Τέλος το κόκκινο κρασί βγαίνει με αλάτι που θα αφήσετε για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια τρίψιμο με βρεγμένο σφουγγάρι και υγρό απορρυπαντικό.

Πηγή: www.myfit.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *