Πώς θα προσθέσω λαχανικά στο πρωινό μου;

breaksf30-660

Πώς θα προσθέσω λαχανικά στο πρωινό μου;

Για να πετύχουμε το στόχο αύξησης των λαχανικών στη διατροφή μας, ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι να τα ενσωματώσουμε στο πρωινό.

Το πρωινό στην ελληνική διατροφή, πέραν του καφέ και του τσιγάρου, είναι στην καλύτερη περίπτωση… ένα τοστ. Τα λαχανικά, μας δίνουν ενέργεια, βιταμίνες, και μας βοηθούν να ξυπνήσουμε καλύτερα από ένα πρωινό που περιέχει μόνο απλό υδατάνθρακα. Για να πετύχουμε το στόχο αύξησης των λαχανικών στη διατροφή μας, ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι να τα ενσωματώσουμε στο πρωινό.

 Ομελέτα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσθέσετε λαχανικά στο πρωινό σας είναι σε μια ομελέτα. Είναι επίσης ένας θαυμάσιος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε αυτά που πετάτε με τη χρήση υπόλοιπων μαγειρεμένων λαχανικών ή ωμών τροφίμων που έχετε στο ψυγείο σας. Μερικά από τα λαχανικά που ταιριάζουν ιδανικά με την ομελέτα, είναι τα ντοματάκια, τα μαγειρεμένα σπαράγγια, οι πιπεριές και το σπανάκι.

Πρωινό Μπουρίτο

Γεμίστε ένα burrito ολικής αλέσεως με ομελέτα ή τόφου, καθώς και φασόλια και σοταρισμένα κρεμμύδια και πιπεριές. Γνωρίζατε ότι τα φασόλια υπολογίζονται ως πρωτεΐνες ή λαχανικά; Με τα φασόλια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, θα έχετε μια υγιή δόση λαχανικών σε αυτό το γεύμα.

Smoothie

Τα λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και το κουνουπίδι μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο συστατικό σε smoothie. Μερικοί από τους πιο νόστιμους συνδυασμούς smoothie περιλαμβάνουν το βατόμουρο-σπανάκι, το κουνουπίδι-φράουλα και το καλαμπόκι-ανανά. Απλά συνδυάστε τα με το αγαπημένο σας 100% χυμό φρούτων, γάλα ή το χυμό των λαχανικών, περιχύστε με μία κουταλιά μέλι, ή αν θέλετε να πειραματιστείτε δοκιμάστε το σιρόπι σφενδάμου, και απολαύστε.

Savory Parfait

Αντί ενός παρφέ φρούτου, γιατί όχι ένα αλμυρό με καπνιστό σολομό; Συνδυάστε απλώς ένα ελληνικό γιαούρτι με χτυπημένη κρέμα τυριού. Στη συνέχεια, στρώστε το μείγμα γιαουρτιού με την ψιλοκομμένη σαλάτα επάνω σε μία φέτα ψωμί και προσθέστε τον καπνιστό σολομό για ένα υψηλής περιεκτικότητας  πρωινό σε πρωτεΐνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

Μεσογειακό πρωινό με πίττα

Γεμίστε μία πίττα ολικής αλέσεως με χούμους, αυγά κομμένα σε φέτες, τεμαχισμένα αγγούρια, ντομάτες, ραπανάκια και μπαστουνάκια τυριού για ένα μεσογειακό πρωινό που θα σας κρατήσει ικανοποιημένους μέχρι το επόμενο σας γεύμα.

Πρωινή Πίτσα

Κάντε μια απλή πίτσα πρωινού χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε ζύμη σας αρέσει. Αραβική πίτα, τορτίγια, πίτα σουβλακιού. Προσθέστε μπέικον γαλοπούλας, σάλτσα ντομάτας, τυρί μοτσαρέλα και μερικά κομμάτια από εναπομείναντα λαχανικά όπως πιπεριές, μανιτάρια ή μπρόκολο.

Tofu Veggie Scramble

Ανακατέψτε το tofu μαζί με τα απομεινάρια λαχανικών όπως το λάχανο, το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Για περισσότερη γεύση, προσθέστε μία  καυτερή σάλτσα της επιλογής σας.

Κρέπες με λαχανικά και τυρί

Φτιάξτε μια παρτίδα κρέπες λίγες μέρες νωρίτερα και αποθηκεύστε τις σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε την κρέπα σε μια επίπεδη επιφάνεια και απλώστε της τυρί ricotta, σοταρισμένο κολοκυθάκι ή kimchi (ζυμωμένα λαχανικά) και ομελέτα. Γενικά, προσθέστε ό,τι λαχανικό θέλετε αρκεί να το σοτάρετε λίγο.

Σαλάτα πρωινού

Βάλτε ένα μεγάλο μπολ με σπανάκι baby, αγγούρια και φρούτα όπως φράουλες, βατόμουρα, μάνγκο ή ροδάκινα (ή μία σύνθεση των αγαπημένων σας). Πασπαλίστε με ηλιόσπορους ή ψιλοκομμένα πεκάν, καρύδια ή αμύγδαλα και ψήστε το μίγμα με ένα απλό βαλσάμικο βινεγκρέτ ή τον αγαπημένο σας ντρέσινγκ.

Αλμυρό γεύμα βρώμης

Γίνετε δημιουργικοί με το πρωινό σας μπολ βρώμης, ρίχνοντας τα αγαπημένα σας λαχανικά. Κόψτε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες και ανακατέψτε τα σε ένα μπολ που έχετε ζεστάνει. Πασπαλίστε με ένα γευστικό τυρί όπως η κεφαλογραβιέρα ή η παρμεζάνα και ανακατέψτε για να αναμειχθούν καλά.

iatronet.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *