Πόσο πρέπει να περιμένεις για να κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου; Η επιστήμη απαντά

zevgari-sex-1070

Βγαίνεις με κάποιον λίγο καιρό και περνάς υπέροχα. Το βλέπετε μάλιστα σοβαρά και θέλετε σχέση. Όλα καλά ως εδώ.

Και το αιώνιο ερώτημα έρχεται να σε βάλει σε σκέψεις. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσετε; Και εννοούμε σεξουαλικά.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Από λίγα ραντεβού έως κάποιους μήνες, η απάντηση δεν είναι απλή.

Η επιστήμη έρχεται για να απαντήσει. Έρευνες εξέτασαν τους υγιείς δεσμούς σε σχέση με το πότε έκανε ένα ζευγάρι πρώτη φορά σεξ.

Έρευνα του Πανεπιστήμιου του Ιλινόις, θέλησε να μάθει αν η συναισθηματική σύνδεση, και κυρίως το να πείτε «σ’ αγαπώ» πριν το σεξ, έχει θετική επίπτωση στη σχέση. Η έρευνα σε 300 άνδρες και γυναίκες κολεγίου είπε ναι.

Shutterstock
Shutterstock

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το να κάνεις σεξ και μετά να πεις «σ’ αγαπώ», ήταν μια αρνητική εμπειρία.

Η καλή επικοινωνία, το να γνωρίσεις πρώτα τον άλλον και ένα φιλί αποτελούν σημάδια δέσμευσης. Ειδικοί αναφέρουν, ακόμη, ότι το να είσαι στην ίδια συναισθηματική κατάσταση με τον άλλον, βοηθάει στο να βρείτε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε σεξ.

Το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρχει πίεση. Είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να αισθανθείτε και οι δύο έτοιμοι και άνετοι.

Υπάρχει όμως κατάλληλος χρόνος για την πρώτη σας φορά; Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί χρόνοι, σύμφωνα με τους ειδικούς:

shutterstock
shutterstock

Λίγες εβδομάδες

Ο ψυχίατρος Barton Goldsmith, θεωρεί ότι το να περάσεις συνολικά 36 ώρες μαζί με τον άλλον είναι αρκετές. Δεν χρειάζεται να είναι συνεχόμενες. Έτσι για τους περισσότερους παίρνει μερικές μέρες ή εβδομάδες.

Αν ένα ζευγάρι ξεπεράσει αυτό τον χρόνο, η επιθυμία για σεξουαλική επαφή μπορεί να αρχίσει να κοπάζει. Στοιχεία έρευνας του 2012, δείχνουν ότι μετά την πρώτη φάση μιας σχέσης, η σεξουαλική επιθυμία φεύγει.

Λίγοι μήνες

Ο ψυχίατρος Toni Coleman προτείνει ότι τρεις μήνες σχέσης, μετά τη «honeymoon» φάση, είναι ο σωστός χρόνος για να αρχίσεις να κάνεις σεξ. Η πρώτη περίοδος που είστε στα…μέλια, τα συναισθήματα της έλξης είναι δυνατά. Θεωρεί ότι είναι καλύτερα από το να κάνεις σεξ από τα πρώτα μόλις ραντεβού.

shutterstock
shutterstock

Μετά τον γάμο

Ακόμη και σήμερα υπάρχουν παραδοσιακοί τύποι σε αυτόν τον τομέα. Έρευνα του Dean Busby το 2010, έδειξε ότι όσο καθυστερείς το σεξ τόσο πιο σταθερή και ικανοποιητική γίνεται η σχέση. Μάλιστα κάποιοι επιλέγουν να περιμένουν μέχρι τον γάμο, για θρησκευτικούς κυρίως λόγους.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *