Πόντιος ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης – Μιλάει ελληνικά και διατηρεί δεσμούς με Πόντιους στα Γιαννιτσά

12687859_1130366833661390_7992691896547038652_n

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και νικητής της πρώτης ψηφοφορίας των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξασφαλίζει για δεύτερη φορά την νίκη στην σημερινή επαναληπτική ψηφοφορία με το 54% των ψήφων, μετά την καταμέτρηση του 99% των ψήφων, όπως μεταδίδει το CNN Turk και το πρακτορείο Anadolu.

Ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, είναι Πόντιος, καθώς, όπως είναι γνωστό, γεννήθηκε το 1970 στην Τραπεζούντα.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου όμως είναι και ελληνόφωνος, μιλά ποντιακά, και διατηρεί σχέσεις με τους Πόντιους στα Γιαννιτσά.

 

Στις 10 Μαΐου 2016 ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανάρτησε βίντεο στη σελίδα του στο Facebook, στο οποίο τον βλέπουμε να χορεύει ποντιακά σε γλέντι στα Γιαννιτσά.

Φοράει συνήθως μαντήλι στο πέτο, είναι πατέρας τριών παιδιών και θαυμάζει απεριόριστα την φωτογενή σύζυγό του.


Παίζει την επικοινωνία στα δάκτυλα, έχει λογαριασμό στο Instagram και του αρέσει να ποζάρει στο φακό έχοντας αγκαλιά την ξανθιά μητέρα των παιδιών τους, Ντιλέκ.

Αναλαμβάνοντας την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, της παραδοσιακής έδρας του Σουλτάνου του Βοσπόρου, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος (CHP) έγινε το πρόσωπο της ημέρας στη γείτονα.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου διετέλεσε δήμαρχος στην πόλη Beylikdüzü. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Το 2008 προσχώρησε στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος και το 2014 συγκέντρωσε το εντυπωσιακό 50,44% των ψήφων στις δημοτικές εκλογές και εξελέγη δήμαρχος στην πόλη Beylikdüzü.

Με την εντυπωσιακή σύζυγό του Ντιλέκ Ιμάμογλου, παντρεύτηκαν το 1995 και απέκτησαν δύο αγόρια κι ένα κορίτσι.

topontiki

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *