Πρόκειται για το μεγαλύτερο SUV στον κόσμο.

monster3

Πρόκειται για το μεγαλύτερο SUV στον κόσμο. Έχει 10 τροχούς, μήκος 10,6 μέτρα, ζυγίζει 25 τόνους και εφοδιάζεται με κινητήρα 15.000 κυβικών εκατοστών, είναι το απόλυτο όχημα επιβίωσης.

Το όνομά του είναι «Dhabiyan» και είναι σχεδιασμένο από τον συλλέκτη αυτοκινήτων Σεΐχη Hamad Bin Hamdan Al Nahyanby. Το επιβλητικό αυτό κατασκεύασμα είναι ένα κομμάτι Jeep Wrangler, ένα κομμάτι Dodge Dart και ένα μεγάλο κομμάτι από το στρατιωτικό φορτηγό Oshkosh M1075. Οι διαστάσεις του είναι τουλάχιστον επιβλητικές. Έχει μήκος 10,668 μέτρα, 2,499 μέτρα πλάτος και 3,169 μέτρα ύψος και χαρακτηρίζεται από τον δημιουργό του ως το μεγαλύτερο SUV στον κόσμο. Το τετρακύλινδρο τέρας ζυγίζει 24 τόνους.

Το «Dhabiyan» βασίζεται στο στρατιωτικό φορτηγό Oshkosh M1075 από τις ΗΠΑ και διατηρεί τον πετρελαιοκινητήρα της Caterpillar των 15,2 λίτρων με ισχύ 600 ίππων.

Για να δημιουργηθεί το μοναδικό και τρομακτικό αυτό κατασκεύασμα, ο Σεΐχης Hamad συγχώνευσε το μπροστινό μέρος ενός φορτηγού της δεκαετίας του ’40, την καμπίνα από το νέο Jeep Wrangler Unlimited, τα φώτα από το Ford Super Duty (ανοιχτό ημιφορτηγό της αγορά των ΗΠΑ) και το πίσω τμήμα από ένα Dodge Dart.

Δεν θα μαντέψουμε πόσο κόστισε αυτό το μεγαλοπρεπές δεκάτροχο SUV αλλά μας εντυπωσίασε όχι μόνο οπτικά αλλά γιατί πάνω από όλα κινείται.

\

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *