Περισσότεροι από 1.700 επισκέπτες στην έκθεση «3 γυναίκες καλλιτέχνες»

IMG_16597

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Μαϊου 2019, με πολύ μεγάλη επιτυχία, η καλλιτεχνική έκθεση «3 γυναίκες καλλιτέχνες», που έλαβε χώρα στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά στην Καστοριά. Τρεις γυναίκες, η Κατερίνα Ξανθά, η Carla Blasco και η Παναγιώτα Χατζοπούλου, που στη διαδρομή της ζωής τους επέλεξαν την τέχνη ως συνοδοιπόρο, τρόπο έκφρασης και απάγκιο, ταξίδεψαν τους επισκέπτες στον κόσμο της ζωγραφικής, της γλυπτικής και της κεραμικής αντίστοιχα.

Ήδη από τα εγκαίνια και τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, το κοινό της Καστοριάς καθώς και οι επισκέπτες της πόλης την περίοδο των εορτών, έδειξαν το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τους. Αυτό ήταν που οδήγησε και στην παράταση της έκθεσης, από τρεις εβδομάδες που προγραμματίστηκε αρχικά να διαρκέσει, σε τέσσερις. Επίσης, με το άνοιγμα των σχολείων, ξεκίνησαν και οι σχολικές επισκέψεις. Μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες θαύμαζαν τα έργα των τριών καλλιτεχνών και συνομίλησαν μαζί τους. Συνολικά, περισσότεροι από 1700 επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον χώρο, με τους μαθητές να καλύπτουν σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών.

Το Οικοτρόπιο, ως διοργανωτής της έκθεσης, ευχαριστεί όλους αυτούς που την αγκάλιασαν και τη στήριξαν με κάθε τρόπο. Ιδιαίτερα, ευχαριστεί τον Δήμο Καστοριάς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς για την παραχώρηση του Αρχοντικού Τσιατσιαπά και την όλη υποστήριξη της λειτουργίας της έκθεσης. Επίσης, τη Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς για τη διάθεση του εκθεσιακού εξοπλισμού τους και τον εικαστικό κ. Κωνσταντίνο Ρήμο για την υποδομή και το στήσιμο των πινάκων ζωγραφικής. Η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη και αναγκαία για την υλοποίηση της έκθεσης.

Με σεβασμό για τη φύση και τον άνθρωπο, το Οικοτρόπιο έχει ως σκοπό όχι μόνο να προωθήσει στον κόσμο της Καστοριάς την οικολογική γεωργία και χειροτεχνία, αλλά και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σε περιβαλλοντικά ζητήματα, να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συμμετοχή, τον συνεργατισμό και τέλος να ενδυναμώσει πολιτιστικά και πολιτισμικά την περιοχή.

Οικοτρόπιο

Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *