«ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

PANSEKTE

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να επισημάνουμε στους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην πληρωμή των πνευματικών δικαιωμάτων στους καλλιτέχνες που υπάγονται στην Αυτοδιαχείριση και στην Ε.Υ.Ε.Δ.. Δυστυχώς διάφοροι συνδικαλιστικοί φορείς ή τοπικοί φορείς, παραπλανούν τους συναδέλφους και τους παροτρύνουν να μη καταβάλλουν την αμοιβή για τα πνευματικά δικαιώματα.

Το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε (Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων – Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας) μετά από ερωτήματα πολλών συναδέλφων από Καβάλα, Κομοτηνή, Σέρρες, Σπάρτη, Κοζάνη κ.λ.π., για την επικρατούσα παραπλανητική κατάσταση, έθεσε επίσημο ερώτημα στο Υπ. Πολιτισμού το οποίο και δημοσιεύουμε. Το αρμόδιο Υπ. Πολιτισμού για τα πνευματικά δικαιώματα, όπως φαίνεται και στην απάντησή του, αναφέρει ότι εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση των χρηστών περί καταβολής των νομίμως προβλεπόμενων αμοιβών από τους χρήστες προς τις εταιρείες.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Είναι ευνόητο λοιπόν ότι όλοι οι συνάδελφοι που χρησιμοποιούν εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο όπως ρητά αναφέρεται από το Υπουργείο υποχρεούνται σε καταβολή των νομίμως αμοιβών. Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ο κάθε συνάδελφος να απευθύνεται είτε με email, είτε τηλεφωνικά στο αρμόδιο τμήμα Ο.Π.Ι. (Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας) στο 2132147800 για να ενημερώνονται μόνο από την αρμόδια υπηρεσία και όχι από οποιονδήποτε, για τα διάφορα σχόλια τα οποία τις περισσότερες φορές είναι ανεύθυνα και ενέχουν κινδύνους παραπλάνησης.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσαπατσάρης Γρηγόρης

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *