Παρέμβαση Κεπαπτσόγλου για το θέμα του νερού

kepaptsoglou-panos-2018-696x391

Παρέμβαση για την υπόθεση του μολυσμένου νερού της περιφέρειας Καστοριάς έκανε λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου,  ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το νερό του δήμου Άργους Ορεστικού είναι απολύτως ασφαλές για τους δημότες.

Ρεπορτάζ: Μάρκος Πετρόπουλος

Όπως σημείωσε: «θα ήταν ιδανικό να μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Μετά όμως και τα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού διαπιστώνουμε ότι έχουμε ένα πρόβλημα υπαρκτό,  το οποίο όπως τεκμηριώνεται και επιστημονικά, θα το έχουμε μπροστά μας για πάρα πολλά χρόνια. άρα λοιπόν το να κάνουμε υποθέσεις ότι δεν υπάρχει μόλυνση,  και ότι ήταν σειμιακή και για ελάχιστο χρόνο, νομίζω ότι δεν ευσταθεί. Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα».

Αναφορικά με το νερό στο Άργος Ορεστικό είπε πως: «Είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από όλους.  Και αυτό το αποδεικνύει, ότι στην πρόσφατη πρόσκληση του προγράμματος Φιλόδημος, πέρα από τα έργα που έχουμε υποβάλλει ένα ουσιαστικό έργο ήταν και μία προμήθεια φίλτρο ενεργού άνθρακα με όλα τα συνοδευτικά,  για όλα τα αντλιοστάσια που πιθανόν μπορούν να προσβληθούν στο μέλλον. Είναι ένα πρόγραμμα 100% χρηματοδοτούμενο. εμείς δεν έχουμε σκοπό να λειτουργούμε κατασταλτικά αλλά προληπτικά γιατί επαναλαμβάνω το πρόβλημα είναι  υπαρκτό. Το νερό σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα είναι ασφαλές, και να είστε απολύτως σίγουροι ότι αν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα θα είχαμε το θάρρος να βγούμε και να πούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με το νερό».

Έρευνα

«Έχουμε ξεκινήσει μία έρευνα γιατί δεν είναι ένα θέμα γραφειοκρατικό,  όπως πολλοί θεωρούν ότι λύνεται με το να στέλνουν έγγραφα, κοινοποιώντας τα στον εισαγγελέα,  για να καλύψουν διοικητικά τον εαυτό τους. Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή τη λογική, βλέπουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε να το λύσουμε. Για να το λύσεις όμως πρέπει να βρεις την αιτία που το προκάλεσε.  σε αυτό το δρόμο είμαστε και θεωρώ ότι αρκετά σύντομα κατά την εκτίμησή μου θα βρούμε τελικά από ποιο σημείο μολύνεται και η πηγή του Αρμενοχωρίου, η οποία να σημειώσουμε ότι δεν είναι άσχετη με την πηγή Μπέης Μπουνάρ,  Αφού και οι δύο έχουν ένα κοινό κλάδο. Κάτι που όμως αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες δεν το γνωρίζουν αλλά δεν θέλησαν και να το μάθουν. Να είστε σίγουροι ότι θα ανακαλύψουμε που μολύνθηκε το νερό, ποιος ευθυνόταν για τη μόλυνση,  ποιος την προκάλεσε, πώς θα μπορέσει να γίνει απορρύπανση και αν μπορεί να γίνει, και πως αυτό το πρόβλημα που τονίζω ότι θα το έχουμε μπροστά μας για πάρα πολλά χρόνια μπορεί να αντιμετωπιστεί» τόνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου.

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *