Παντελίδης: «Τίποτα δεν τελειώνει όσο θα έχουμε τέτοια διάθεση και εμφανίσεις»

Καταγραφή1-13

Η εξέλιξη του επαναληπτικού παιχνιδιού με τη Μόλντε πλήγωσε τον Άρη, που έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση αλλά τελικά την έχασε. Ο Σάββας Παντελίδης εκτίμησε την υπέρμετρη προσπάθεια και τη διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. Ο Έλληνας τεχνικός ανέλυσε τον σχεδιασμό του για το παιχνίδι και τόνισε πως η εμφάνιση αυτή έχει να δώσει πολλά θετικά στην ομάδα μελλοντικά.

Για την έκβαση του αγώνα: «Πραγματικά συγχαρητήρια στα παιδιά, έκαναν πολύ μεγάλο ματς γεμάτο συναισθήματα. Μπορεί να φαίνονταν βουνό τα τρία γκολ, αλλά εγώ και τα παιδιά το πιστεύαμε, γιατί δεν μας άξιζε το 3-0 του πρώτου ματς. Από τέτοια ματς μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε, ανεξάρτητα αν είμαστε πικραμένοι για την πρόκριση. Θεωρώ παρακαταθήκη αυτό το ματς, τίποτα δεν τελειώνει όσο θα έχουμε τέτοια διάθεση και εμφανίσεις. Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά και στον κόσμο που μας στήριξε. Ασφαλώς είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα. Ακόμη και στο γκολ που δεχτήκαμε η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να παλεύει σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Υπάρχει πίκρα που φτάσαμε τόσο κοντά, αλλά εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε».

Για το ότι δάκρυσε στο τρίτο γκολ του Άρη: «Είναι έντονες οι στιγμές, ίσως δάκρυσε κι άλλες φορές. Είχα πει και πριν ότι είναι το πιο σημαντικό ματς καριέρα μου, δεν είχα σκοπό να το αφήσω έτσι. Ό,τι σχεδίασα, ακόμη και η πίεση στην αρχή με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, πέτυχε. Αλλά χρειάζεται και τύχη».

Για την απόδοση παικτών που προέρχονται από τον πάγκο: «Σίγουρα κάποια παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής θα βοηθήσουν την ομάδα, για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω ονόματα».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με τη Νορβηγία: «Άλλες συνθήκες, άλλες λεπτομέρειες. Ήμασταν πιο ξεκούραστοι τώρα, με περισσότερες προπονήσεις, είμαστε σπίτι μας, όλα έπαιξαν ρόλο. Το πρώτο ημίχρονο στη Νορβηγία δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Για μένα το τακτικό κομμάτι ήταν σωστό. Ό,τι λάθος κάναμε το πληρώσαμε και τότε και σήμερα. Ο αντίπαλος δεν έκανε πολλές τελικές. Δεν υπήρχε στιγμή που τρόμαξα ότι θα μας βάλουν γκολ».

Για την ψυχολογία των παικτών: «Δεν είναι καλά. Όταν φτάνεις κοντά στο να πιείς νερό και σου κλείνουν τη βρύση ή την κλείνεις μόνος σου έτσι είναι. Αυτό που χρειάζονται είναι να είσαι κοντά τους. Όσο μεγάλοι κι αν είναι όταν παίζουν ποδόσφαιρο τα συναισθήματά τους είναι μικρού παιδιού».

Για τη συνέχεια της σεζόν: «Μόνο θετικά έχουμε να πάρουμε από το σημερινό. Αν τέτοιο ματς το κάνεις 3-0 μπορείς να νικήσεις τον οποιονδήποτε, φτάνει να έχεις το μομέντουμ και να μπαίνεις με αυτό το σκεπτικό».

Για το αν περίμενε να είναι σημαντική η βραδιά: «Μέχρι τώρα σημαντική, θα έρθουν κι άλλα. Δεν είμαι μετριοπαθής, αλλά δεν θέλω να λέω και αηδίες. Τα παιδιά το πίστευαν, είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Για το ότι ο προπονητής της Μόλντε δήλωσε πως φοβήθηκε: «Το πιο μεγάλο πλάνο του ματς ήταν αυτό. Αν αναλύσει κανείς το 15λεπτο του πρώτου παιχνιδιού μέχρι τον τραυματισμό και την αποβολή του Βέλεθ θα δει ότι η αντίπαλη ομάδα σε πίεση δεν αντιδράει καλά. Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε έτσι για αν τους τρομάξουμε. Το πετύχαμε αυτό που είχαμε σκεφτεί».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *