Πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

gliko-psigeiou-sokolata

Υπέροχες οι τούρτες σοκολάτας, ακόμη πιο ωραίες όταν τις φτιάχνουμε μόνοι. Με απλές συνταγές!

Για όσους δυσκολεύονται με τις πολύπλοκες συνταγές για τούρτες σοκολάτας (έχουμε δείξει μια υπέροχη συνταγή ακόμη με 3 υλικά) , η απάντηση και η λύση βρίσκεται στην παρακάτω συνταγή. Με μόλις τέσσερα υλικά, χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο και να λερώσετε πολλά σκεύη, φτιάχνετε μια συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου που θα λατρέψετε.
Εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείο λοιπόν!

Υλικά για γλυκό ψυγείου σοκολάτα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
3 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα στο multi
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
λίγο λικέρ και ό,τι τραβάει η όρεξή σας για να δώσετε χρώμα και έξτρα γεύση στην τούρτα σας (τρούφα, μπισκότο, πουράκια, ξηρούς καρπούς, φρούτα).

Εκτέλεση συνταγής για γλυκό ψυγείου σοκολάτα

Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi και λιώνετε το βούτυρο. Τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να… λασπώσει το μπισκότο. Το απλώνετε σε μια φόρμα με τσέρκι, προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Σε ένα μπολ κάντε κομμάτια τη σοκολάτα. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση ρίξτε την στο μπολ με τη θρυμματισμένη κουβερτούρα. Προσθέστε το λικέρ για άρωμα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μόλις κρυώσει ελαφρά το μείγμα το απλώνετε στη βάση του μπισκότου. Πασπαλίζετε με ό,τι τραβάει η όρεξή σας: Τριμμένο μπισκότο, πουράκια, τρούφα, ξηρούς καρπούς, φρούτα, όπως φράουλες η berries.
Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, κόψτε και απολαύστε το υπέροχο γλυκό σας.

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *