Ο Τσίπρας αν μπορούσε μαζί με τα ψηφοδέλτια θα μοίραζε και τα χρήματα του επιδόματος

KYRIAKOSSKAI-768x357

Ο φρούραρχος της Βουλής έπρεπε να έχει αποπεμφθεί άμεσα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ανέφερε πως ο πρόεδρος της Βουλής, έχει την ευθύνη στο βαθμό που εποπτεύει την φρουρά της Βουλής και κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για ανοχή απέναντι στον Ρουβίκωνα. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η δημοκρατία εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη, καθώς ο Ρουβίκωνας δρα για να υποστηρίξει έναν αμετανόητο τρομοκράτη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, είπε ακόμα ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις στην αστυνομία να ανανεωθεί ο στόλος των περιπολικών τα οποία χαρακτήρισε σαράβαλα. Είπε ακόμα ότι θα καταργήσει άμεσα το άσυλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε αναφερόμενος στην 13η σύνταξη είπε ότι η ενίσχυση των αδύναμων συνταξιούχων θα δοθεί μέσα από ένα μηχανισμό στήριξης. Επέκρινε την κυβέρνηση, γιατί -όπως υποστήριξε- έδωσε το επίδομα που το βάφτισε 13η σύνταξη λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Το επίδομα θα δίνεται μέσα από τα πλεονάσματα ανάπτυξης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε «ξεδιάντροπο» τον τρόπο που η κυβέρνηση έδωσε το επίδομα και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας αν μπορούσε μαζί με τα ψηφοδέλτια θα μοίραζε και τα χρήματα του επιδόματος». Ακόμα, δεσμεύτηκε πως θα φέρει ρύθμιση στη Βουλή, ώστε να μην δίνονται επιδόματα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές.

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι θα κάνει μείωση 30% για όλους. 

Μιλώντας για την μικρή κόρη του Δάφνη, και την παρουσία της στην συγκέντρωση στο Περιστέρι, είπε ότι τον στηρίζει σε όλη την προσπάθειά του και έκανε και η ίδια θυσίες και ότι διεκδικεί περισσότερο χρόνο από τον ίδιο αφού είναι στην εφηβεία. Για τους νέους γενικά είπε ότι είναι μια πολύ ψαγμένη γενιά που έχει ζήσει μόνο την κρίση και έχουν δικαίωμα να διεκδικούν καλύτερη παιδεία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών είπε ότι θα υπάρχει μια καθαρή νίκη της ΝΔ και αυτό θέλει. «Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο στον κάθε Έλληνα ότι το πρώτο βήμα για πολιτική αλλαγή έχει γίνει». Είπε ακόμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πετάξει λευκή πετσέτα και είπε ακόμα ότι στα 23 του δεν ήταν καθόλου σίγουρος ότι θα ασχοληθεί με την πολιτική. Είπε ακόμα ότι δούλεψε δέκα χρόνια και ότι είναι υπερήφανος που ο κόσμος τον φωνάζει με το μικρό του όνομα.

Είπε ακόμα ότι θα απαγορεύσει το κάπνισμα στην Βουλή και μάλιστα είπε ότι όταν τους βλέπει να καπνίζουν τους λέει: «Απολαύστε το γιατί αν γίνουμε κυβέρνηση θα το απαγορεύσω». Είπε επίσης ότι δεν τελείωσε ακόμα το Casa de Papel γιατί πρέπει να κοιμηθεί και λίγο.

Δείτε όλη την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης στο Action24: Η ΝΔ θα αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε το βράδυ της Τετάρτης και στο Action24 και έδωσε την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η ΝΔ όχι μόνο δεν σκοπεύει να μειώσει το εισόδημα των συνταξιούχων, όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι θα αυξήσει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε ευθέως αν αυτό που ο κ. Τσίπρας ονομάζει «13η σύνταξη» και η ΝΔ το αποδομεί ως «προεκλογικό επίδομα» θα συνεχιστεί αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ όχι μόνον ξεκαθάρισε ότι η ενίσχυση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων θα συνεχιστεί, αλλά τόνισε ότι κεντρικός στόχος της ΝΔ είναι να διασφαλιστούν οι αναπτυξιακές συνθήκες, προκειμένου αυτή η ενίσχυση να γίνει μόνιμη και κυρίως να προέρχεται από τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας και όχι από την φορολογική εξόντωση της μεσαίας τάξης.
«Για μένα, όσο σημαντική είναι η στήριξη των συνταξιούχων, άλλο τόσο σημαντική είναι και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε ο συνταξιούχος να μην αναγκάζεται να δίνει 200 ή 300 ευρώ για να στηρίζει το άνεργο παιδί του, το άνεργο εγγόνι. Διότι αυτή είναι η πραγματικότητα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Και δεν θα κουραστώ να το λέω: Οι πιο αδύναμοι, οι πιο ευάλωτοι σήμερα στην ελληνική κοινωνία είναι οι μακροχρόνια άνεργοι», τόνισε.
Παράλληλα, έδωσε μια τριπλή διαβεβαίωση: 
-Πρώτον, το εισόδημα των συνταξιούχων θα συνεχίσει να ενισχύεται και η στήριξη αυτή δεν θα δίνεται λίγες μέρες προ των εκλογών για ψηφοθηρικούς λόγους. «Θέλουμε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης, ειδικά των χαμηλοσυνταξιούχων, σε μια εποχή που έχει κοπεί και το ΕΚΑΣ», σημείωσε.
-Δεύτερον, τόσο οι συνταξιούχοι όσο και οι μισθωτοί θα προστατευτούν έναντι της απώλειας εισοδήματος που θα επέφερε η μείωση του αφορολόγητου που ψήφισε ο κ. Τσίπρας, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα διατηρήσει το αφορολόγητο στα σημερινά επίπεδα.
-Τρίτον, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση των φόρων, θα είναι η αδιαπράγματευτη κυβερνητική του προτεραιότητα, για να αυξηθεί το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα τόσο για των εργαζόμενων όσο και των συνταξιούχων.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, τέλος, ότι η μόνη ορθή πολιτική για τη χώρα είναι η αύξηση της πίτας μέσω της ανάπτυξης, μιλώντας για μια οικονομία, η οποία «πραγματικά υπεραποδίδει και δεν υπερφορολογεί τη μεσαία τάξη.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *